banner675

YAZ KUR'AN KURSUNDA KAHVALTILI EĞİTİM

ÖĞRENCİLERE SABAH KAHVALTISI

YAZ KUR'AN KURSUNDA KAHVALTILI EĞİTİM

 Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Sarayaltı Camiinde Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilere sabah kahvaltısı veriliyor.

'Kur'an Kursu Öğrencileri Kahvaltıda Buluşuyor' projesi kapsamında öğrencilere bilinçli bir şekilde sabah kahvaltısının önemi vurgulanıyor. Öğrencilere aynı zamanda her kahvaltı ve yemek öncesi Besmelenin önemi dikkat çekiliyor. Son haftaya girilen yaz Kuran kurslarında öğrenciler, Kuran ve dini bilgiler yanında sosyal faaliyetlerle öğrenimlerine ara vermeden devam etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Programda Suriyeli Kız Çocuğu Rabia Fatiha süresini okurken yemek duası da Cami İmam hatibi Kadir Vasi tarafından yapıldı. Sarayaltı camide dini eğitim gören 60'a yakın öğrenci eğitimlerinin yanı sıra kurs boyunca çeşitli hediye ve ücretsiz sportif etkinliklerle de ödüllendiriliyor. Kursta dini bilgiler ve kuran ezberleme şeklinde çeşitli yarışmalar da düzenleniyor. 
Bu yıl yaz Kur'an kurslarına geçen yıllara göre daha çok rağbetin olduğunu kaydeden Cami İmam hatibi Kadir Vasi,  bunda din görevlilerin gayretinin, velilerin bilinçlenmiş olmalarının ve müftülük olarak uyguladıkları projelerin etkili olduğunu söyledi. Vasi; " Çocukları hayata, sosyal yaşama hazırlamak için bunlara bir nebze burada beraber kahvaltıyla peygamber efendimizin yemeğe başlarken yapmamızı tavsiye ettiği, başta ve sonda yemeğin bereketinin elleri yıkamak ve besmele ile başlamayı uygulamalı olarak yapmaya gayret ediyoruz. İnşaallah bunda faydalı oluruz" dedi.
Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı kahvaltı programında öğrencilerle temizlik ve çevrecilik konusunda bir süre sohbet eden Cami İmam hatibi Kadir Vasi, bu tür etkinliklerin yapılması öğrenci ve öğreticilerimizin motivasyon ve verimliliklerinin aratılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Kahvaltıya katılan Kuran Kursu öğretici ve öğrencilerinin oldukça keyifli ve verimli bir vakit geçirdiği etkinlikte güzel bir kaynaşma ve dayanışma örneği sergilediler. Öğrenciler açıklamalarıyla mutlu olduklarının altını çizdiler. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685