YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürü V. Hüseyin Karagöz, Son ödeme tarihinin yılsonuna denk gelmesi sebebiyle, banka sistemlerinde yaşanacak aksaklıklar, bir önceki cari dönemin kapanmamış olması sebebiyle yoğunluklar ve gecikmeler oluşabilecektir. Bu sebeple, yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımızın yapılandırma borçlarını son ödeme tarihinden önce ödemeleri yaşanması muhtemel olumsuzların önüne geçmek için faydalı olacaktır.

 YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI
 YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

Sosyal Güvenlik İl Müdürü V.   Hüseyin Karagöz, yapılandırma ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak, yıl sonu olması nedeni ile oluşabilecek aksaklıklara meydan vermemek için vatandaşların son ödeme tarihini beklemeden bir an önce ödemelerini yapması kendilerinin menfaatine olacağını söyledi.

Karagöz, imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bilindiği üzere, 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların son ödeme süresi ay sonunda bitecektir.

Ancak son ödeme tarihinin yılsonuna denk gelmesi sebebiyle, banka sistemlerinde yaşanacak aksaklıklar, bir önceki cari dönemin kapanmamış olması sebebiyle yoğunluklular ve gecikmeler oluşabilecektir. Bu sebeple, yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımızın yapılandırma borçlarını son ödeme tarihinden önce ödemeleri yaşanması muhtemel olumsuzların önüne geçmek için faydalı olacaktır.

6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ödeme şartları daha önceki yapılandırılmalar gibi olmadığından ilk 2 (iki) taksitin mutlaka ödenmesi gerekmekte olup, ödenmemesi halinde yapılandırmaları bozulacaktır.

İlimizde toplam 145616 kişinin borçlu olduğu ve toplam 656.524.221 TL borçlarının olduğu bu yapılandırmadan 11715 kişinin faydalandığı ve toplam 361.274.918 TL borcu peşin ya da 6-9-12-18 taksitler halinde yapılandırdığı ve 5.611.694 TL’nin tahsil edildiği tespit edilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER