banner651

… VE, 'ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ' YAŞANDI!

10 GALİBİYETE KARŞI 16 MAĞLUBİYET

… VE,  'ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ' YAŞANDI!

 

Kahramanmaraş'ın profesyonel liglerdeki iki temsilcisinden biri olan Kahramanmaraşspor, sezon başından bu yana yaşadığı 'düşme' korkusunu son haftada yenerken; sahasındaki 5-2'lik Pazarspor galibiyeti ile rakiplerinin durumunu beklemeden ligde kalan takım oldu.
Uzun bir aradan sonra geçen sezon yer aldığı PTT 1.Ligi'nde tutunmayı başaramayan ve lig sonuncusu olarak bir alt lige düşen Kırmızı-beyazlılar, bu sezon yer aldığı Spor Toto 2. Ligi Kırmızı Grubunda sezon başından bu yana yaşadığı tüm sıkıntıları, son 90 dakikada aştı. Sezon başında yaşadığı yönetimsel sıkıntıların yanısıra teknik heyet istikrarsızlığı ile de dikkat çeken Kahramanmaraşspor, taraftarının beklediği transferleri de bir türlü gerçekleştirememişti. Sezona sıkıntılarla başlayan ve geçen sezonlarda olduğu gibi 'yönetim' dışından bir destek sağlayamayan Kırmızı-beyazlılar, son haftalarda yakaladığı istikrarlı tabloyu tüm olumsuzluklara rağmen başarıyla taçlandırdı.
PUANLA 4. HAFTADA TANIŞTI
Sezona sahasında oynadığı ve 2-1  mağlubiyetle ayrıldığı MKE Ankaragüca maçının ardından 2'nci haftada deplasmanda Göztepe'ye ve 3'üncü haftada sahasında da Gümüşhanespor'a aynı skorlarla 1-0 mağlup olarak ilk üç haftayı puansız geçiren Kahramanmaraşspor, ilk puanını ve galibiyetini deplasmanda Kırklarelispor'u 1-0 mağlup ederek 4'üncü haftada aldı. 5'inci haftada sahasında aldığı 1-0'lık Nazilli Belediyespor maçının ardından 6'ncı hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Gölbaşıspor'u 3-0'lık net skorla geçen Kırmızı-beyazlılar için karamsarlık dolu haftalar da başlıyordu. 7'inci haftada deplasmanda Kocaeli Birlikspor'a 2-1, 8'inci haftada sahasında İnegölspor'a 1-0, 9'uncu haftada deplasmanda Sarıyer'e 4-1, 10'uncu haftada sahasında Hatayspor'a 3-0 mağlup olan Kahramanmaraşspor, 4 maçlık puansız geçen haftaların ardından 11'inci haftada İzmir deplasmanında Altay ile 1-1 berabere kalarak yeniden puanla tanıştı. Hemen ardından sahasında oynadığı 12'nci hafta maçında Tepecikspor'u 3-1'lik skorla geçerek taraftarlarının yüreğine su serpen Kırmızı-beyazlılar; 13'üncü haftada deplasmandaBandırmaspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra sahasındaki 14'üncü hafta maçında ise BUGSAŞSpor ile 1-1 berabere kaldı.
Sıkıntılı başladığı sezonda 'düşme' korkusunu erken yaşamaya başlayan Kahramanmaraşspor; BUGSAŞ beraberliği'nin ardından 15'üncü haftada deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olurken; 16'ncı haftada sahasında Düzyurtspor'u 2-1 mağlup etti ve ilk yarıyı 17'nci haftada deplasmanda oynadığı Pazarspor karşısında 3-1'lik mağlubiyetle kapattı.
İSTİKRARSIZ SONUÇLARA DEVAM
İkinci yarıya büyük umutlarla başlayan Kırmızı-beyazlılar, 1'inci haftada MKE Ankaragücü'ne deplasmanda 1-0, 2'nci haftada sahasında Göztepe'ye 3-0 mağlup olduktan sonra da 3'üncü hafta maçında Gümüşahanespor ile deplasmanda 0-0 berabere kalmayı başardı. 4'üncü hafta maçında sahasında Kırklarelispor'u 1-0 yenerak 3 puanı hanesine yazdıran Kahramanmaraşspor; 5'inci haftada deplasmanda Nazilli Belediyespor'a 3-1 yenilmekten kurtulamadı. 
Sahasında oynadığı 6'ncı hafta maçında Gölbaşıspor ile 1-1 berabere kalan Kahramanmaraşspor, hemen ardından yine sahasında oynadığı 7'nci hafta maçında Kocaeli Birlikspor'u zorda olsa 2-1 yenerek, istikrarlı haftaların da başlangıcını yaptı. 8'inci haftada İnegölspordeplasmanından 0-0'lık skorla dönen temsilcimiz, sahasında 9'uncu hafta maçında Sarıyer'e 3-1 mağlup oldu ve 10'uncu haftada da deplasmanda Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. 11'inci hafta maçında Altay'ı konuk eden Kahramanmaraşspor, bu maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 12'nci haftada sezonun son mağlubiyetini ise deplasmanda 4-0'lık skorla Tepecikspor karşısında aldı.
13'üncü haftada itibaren çıkışa geçen Kahramanmaraşspor, bu hafada sahasında Bandırmaspor'u 1-0 yendi ve ligde kalma konusunda taraftarlarına umut aşıladı. 14'üncü haftada deplasmandaBUGSAŞSpor ile 0-0 berabere kalan Kırmızı-beyazlılar; 15'inci haftada sahasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerken, 16'ncı haftada ise deplasmandan Düzyurtspor ile 0-0 berabere kaldı. Son mazında ise sahasında Pazarspor'u 5-2 mağlup eden Kahramanmaraşspor, rakiplerinin durumunu beklemeden ligde kalmayı ilan etti.
10 GALİBİYETE KARŞI 16 MAĞLUBİYET
Kırmızı-beyazlılar, bu sezon Spor Toto 2. Ligi Kırmızı Grubunda oynadığı 34 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Kahramanmaraşspor, bu sezon attığı 33 gole karşılık, kalesinde 45 gol görürken -12'lik te bir averaj elde etti.
Kahramanmaraşspor, oynadığı maçlarda iç sahada daha başarılı bir görüntü çizdi. Sahasında 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan temsilcimiz; dış sahada ise 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 da mağlubiyet aldı. Kırmızı beyazlılar, sahasındaki 17 maçta 22 gol atarken, 22 golü de kalesinde gördü. Dış sahada ise attığı 11 gole karşılık kalesinde 23 gol gören takımımız; iç sahadaki 0 averaja karşılık, dış sahada -12'lik bir averaj elde etti. 
Kahramanmaraşspor; bu sezon karşılaştığı rakiplerinden MKE Ankaragücü, Göztepe, Nazilli Belediyespor, Sarıyer ve Tepecikspor karşısında her iki maçı da kaybederken; Gümüşhanespor , İnegölspor ve Hatayspor karşısında 1'er mağlubiyet ve 1'er beraberlik; Kocaeli Birlikspor, Bandırmaspor,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Pazarspor karşısında 1'er galibiyet ve 1'er mağlubiyet aldı.
Rakiplerinden Kırklarelispor'u her iki maçta da mağlup eden Kırmızı-beyazlı ekip, Gölbaşıspor, Altay ve Düzyurtspor karşısında 1'er galibiyet ve 1'er beraberlik alırken; BUGSAŞSPOR ile de her iki maçta berabere kaldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER