banner675

VALİ ÖZKAN'DAN SIRA DIŞI ZİYARET

"HAVASI, SUYU VE İNSANLARININ GÜZEL OLDUĞUNDAN TEREDDÜT YOK'

VALİ ÖZKAN'DAN SIRA DIŞI ZİYARET

VALİ ÖZKAN'DAN SIRA DIŞI ZİYARET
 Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖzkanEkinözü ziyaretini, yolculuk boyunca brifing almak ve dönüşte de elde edilen veriler ışığında ilçe ile ilgili atılacak adımları sıcağı sıcağına görüşmek için resmi kurumların il müdürlükleriyle birlikte 'minibüsle' gerçekleştirdi.



Vali Özkan, ilk kez geldiği Ekinözü için, "Havası, suyu ve insanlarının güzel olduğundan tereddüt yok' değerlendirmesini yaptı.



Isparta Valisi iken son kararname ile Kahramanmaraş'a atan Vahdettin Özkan, görevine başlar başlamaz ilçe gezilerinin de startını verdi. Bu kapsamda 30 Haziran 2016 gününü kuzey ilçelere ayıran Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖzkanEkinözü'ne gerçekleştirdiği ziyarette hükümet konağı önünde Ekinözü Kaymakamı Cüneyt CanerEkinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, daire amirleri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.



Karşılamanın ardından Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, makam odasında Vali Özkan ve beraberindeki il müdürleri ve kurum amirlerine ilçe ile ilgili bir sunum yaptı. Kaymakam Caner, Vali Özkan ve beraberindeki heyete ilçenin ekonomik, turizm, soysal, demografik, eğitim, tarım, hayvancılık, kültür, sağlık ve spor gibi alanlardaki yapısına ilişkin olarak geniş kapsamlı bilgi sundu. Kaymakam Caner, ilçedeki kamu sektörü ve özel sektör yatırımlarıyla ilgili de bilgi aktardı.



Kaymakam Caner, Ekinözü'nün barındırdığı 3 ayrı içmesiyle sağlık turizmi noktasında özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne olduğunu belirtti. İlçenin en büyük gelir kaynaklarının başında gelen tarım sektöründe de ceviz yetiştiriciliği konusunda ciddi yatırımlar yapıldığını kaydeden Kaymakam Caner, sulu tarıma geçilmesiyle birlikte Ekinözü'nde refah ve gelir düzeyinin artmasının beklendiğini ifade etti.



Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise belediye hizmetlerini anlattı. EkinözüBelediyesi olarak ilçenin alt ve üstyapısını değiştirecek ciddi projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çeleğen, özellikle de sağlık turizmi noktasında da hak ettiği yere gelebilmesi için adımlar attıklarını söyledi.



İlçede vatandaşlara en iyi şekilde hizmet sunabilmek için kendi öz kaynaklarının yanı sıra hibe programları ve diğer desteklerden de faydalanmak için proje hazırlamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Çeleğen, "21 mahallemiz ve 77 mezramıza hizmet götürmek için gayret gösteriyoruz. Hem ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerimizde hizmetlerimiz devam ediyor. İlçemiz için hazırladığımız sosyal-kültürel ve ekonomik alanlarda hazırladığımız birçok projemiz var. İnşallah teker teker hayata geçirdiğimizde ilçemiz daha güzel bir çehreye kavuşacak. İnsanlarımızın ve hemşerilerimizin yaşam standardı yükselecek. Ayrıca ilçemizin en önemli değerlerinden biri olan İçmelerimizdeki doğal maden suyu tanıtmak için de temmuz ayının son günlerinde bir festival düzenleyeceğiz" dedi.



Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise, Ekinözü'ne güzel hizmetler kazandırarak ilçeyi daha da güzelleştirme amacında olduklarını söyledi.



Vali Özkan, "Havası, suyu ve insanlarının güzel olduğundan tereddüt yok. İnşallah güzel hizmetlerle beraber daha da güzelleşir. Tanışmak, ilçelerimizi tanımak için bu ziyaretteyiz. Bu tür ziyaretleri, bir iş programına ve fırsata çevirmek gerekiyor. Başka türlü hiçbir şeye yetişemeyiz. İlçeyle ilgili yapılması gereken hususları öğrenelim. İl bölge müdürlerimizi, emniyet ve jandarma ile beraber ajanslarımız hep beraber geldik ki; biraz daha toplantıların çıktılara dönüşsün. Alınan kararların takip edilmesi, projelere dönüşmesi, hiç olmazsa farkındalık oluşturulmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.



Ekinözü'nün tarımsal kalkınma ve DOĞAKA projelerinden azami şekilde yararlanması gerektiğini vurgulayan Vali Özkan, "Ekinözü'nün kırsal kalkınma ve ajans desteklerinden faydalanması gerekiyor. Burada proje hazırlamak için farkındalık oluşturalım. Kalkınma Ajansımız ve KOSGEB'le beraber girişimcilik eğitimleriyle ilgili ajans olarak kendimiz bir proje yapalım. Ekinözü'nün ilçe kırsal kalkınma planını yapabiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve kuruluşlara rehber olur. Sonuç odaklı ve proje bazlı bir plan hazırlayalım.Eğirdir Kırsal Kalkınma Planı'nı Ekinözü'ne adapte edelim. Uzun vadeli bir perspektifte ilçemiz için faydası olur" dedi.



Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın ilçe ziyaretlerinde makam aracı yerine, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait minibüsle heyette yer alan daire amirleri ve il müdürleri ile birlikte gerçekleştirmesinin nedeni ise ziyaret sonunda ortaya çıktı. Vali Özkan'ın aynı araçta seyahat ettiği daire amirleri ve il müdürleriyle birlikte yolculuk esnasında gidilecek ilçeyle ilgili olarak çalışma yaptığı öğrenildi. İlçe ziyareti sonrasında da kaymakamlar ve belediye başkanlarından alınan bilgiler ışığında hayata geçirilen projeleri ve sorunların çözüm noktalarının tartışıldığı öğrenildi.



Vali Özkan, minibüsü seçmesiyle ilgili olarak, "Yol boyunca ilçeyi çalıştık. Hep beraber oradan bilgileri aldık. Hepimiz tek bir minibüsle geldik ve de öyle gideceğiz" ifadelerini kullandı.



Vali Özkan, Ekinözü Hükümet Konağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



ELBİSTAN'I ZİYARET ETTİ



Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖzkanEkinözü ziyaretinin ardından Elbistan'a geldi.Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'un annesinin vefatı nedeniyle yerine AfşinKaymakamı Ali Edip Budanvekalet ederken, Vali Özkan ve heyet hükümet konağı girişinde karşılandı.



Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Özkan, burada kurum müdürleri ile bir süre sohbet etti.



Vali Özkan ve beraberindeki heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

VALİ VAHDETTİN ÖZKAN, AFŞİN'İ ZİYARET ETTİ

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖzkanAfşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı ziyaret etti.

Özkan, Afşin'de kendisini karşılayan yetkililerle bir süre sohbet ettikten sonra İlçe Kaymakamı Budan'dan ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Afşin'de tanışma ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Özkan, kamu ve kurum müdürlerimizle birlikte ilçeleri ziyaret ederek verilmesi gereken hizmetleri tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Afşin'in Eshab-ı Kehf ile isminin anılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Özkan, "İnanç turizminin en önemli taşıyıcılarından Eshab-ı Kehf ve termik santralleriyle alakalı neler yapılabilir ve devam eden çalışmaları kaybetmeden hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

İlçenin sorunları, yapılan çalışmalar, hedeflenen projelerle ilgili bilgiler sunan Kaymakam Budan, Afşin genel itibariyle huzurlu ve sakin bir ilçe olduğunu belirtti.

Afşin'in, Türkiye'nin en büyük linyit kömürü rezervine sahip olduğu bilgisini veren Budan, şu bilgileri aktardı: 

"Afşin'i sembolleştiren ve Afşin'i dünyaya duyurulmasına vesile olacak Kur'an-ı Kerim'deki Kehf suresine ismini veren 'yedi uyurlar' olayının ilçemizde geçtiğine ve Eshab-ı Kehf'in burada olduğunu inanıyoruz. Bu vesileyle inanç turizmi bakımından birçok vatandaşımıza hizmet ediyoruz. A ve B termik santralleri ve Eshab-ı Kehf Külliyesi ilçemizinKahramanmaraş ve ülke genelinde bilinirliğini artıran iki önemli unsur."

Vali Özkan'ın Afşin ziyaretine, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt eşlik etti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 00:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685