banner651

VALİ GÜVENÇER GÖREVİNE BAŞLADI

KAHRAMANLAR KAFİLESİNE KATILMAKTAN MUTLUYUM

VALİ GÜVENÇER GÖREVİNE BAŞLADI

 Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin Denizli Valisi olarak atanmasının ardından yerine atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, görevine besmele çekerek başladı.

Yeni Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, valilik girişinde düzenlenen mütevazi bir törenle karşılandı. Kendisini valilik bahçesinde karşılayan kent protokolünün, kamu kurum ve daire amirlerinin ve vatandaşlarının tek tek elini sıkarak, teşekkür eden Vali Güvençer, daha sonra makamına geçerek misafirlerini ağırladı.
Valilik bahçesinde düzenlenen karşılama töreninde, vatani görevini Kahramanmaraş’ta yapan bir askere sarılarak, özel ilgi göstermesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Ardından makamına geçen Vali Güvençer, kendi koltuk ayarını yapmasının ardından basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti.
Vali Güvençer, makamında yaptığı ilk açıklamasında, “Öncelikle basın aracılığıyla değerli Kahramanmaraş halkını muhabbetle selamlıyorum. 29 Eylül Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle Allah’ın adıyla ve izniyle ‘Bismillahirahmanirahim’ diyerek, görevime başlamış buluyorum” dedi.
Vali Güvençer, konuşmasının devamında ise, “Muğla’dan geliyorum. Ağır borç yükümlülüğüyle geldim üzerimde. Muğlalıların selamlarını getirdim. Kuşkusuz Kahramanmaraşlılar bir yandan çok sevdiklerini bildiğim Şükrü Kocatepe beyefendiden ayrılmanın hüznünü yaşıyorlar. Öte yandan da yeni atanan valilerini merak ediyorlar. Doğrusu Kahramanmaraşlıların beni merak ettikleri kadar, Kahramanmaraş’ı artık merak etmiyorum. Zaten çok iyi bildiğim çok iyi şeyler duyduğum bir şehir Kahramanmaraş. Ama tayinim çıktıktan sonra Kahramanmaraş’la ilgili o kadar harikulade insan hikayeleri övgüler aldım ki, bugün ilk günüm olmasına rağmen çok büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum. Anlaşılacağı üzere Kahramanmaraş’a geçmişin zihinlerde yarattığı sadece ve sadece devletin merkezini, otoritesini şehirde temsil eden bir vali değil, bir kardeş bir yol arkadaşı olarak yürüyeceğiz. Bu yürüyüş içerisinde ben kahramanlar kafilesinde katılmaktan ve hizmet etmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Kahramanmaraşlılar bu makamda inşallah yaşlarına göre bir babalarını, ağabeylerini, kardeşlerini veya arkadaşlarını bulacaklar. Bundan sonra vakit bana ait değil, benim hizmetime muhtaç değerli Kahramanmaraşlıların elinde. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİNE ATANAN MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER KİMDİR?

Mustafa Hakan GÜVENÇER, 1963 yılında İstanbulun Kadıköy İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’ da tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
1986 yılında Zonguldak Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan GÜVENÇER, sırasıyla Çanakkale- Yenice Kaymakam Vekilliği, Çankırı - Ilgaz Kaymakam Vekilliği, Giresun- Alucra Kaymakamlığı, Artvin - Şavşat Kaymakamlığı, Ağrı - Gürbulak Sınır Mülki İdare Amirliği ve Ağrı Vali Yardımcılığı, Ankara - Kazan Kaymakamlığı, Amasya Vali Yardımcılığı, Yalova Deprem Kriz Merkezi’nde Vali Yardımcılığı, Aydın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Konya - Karatay Kaymakamlığı görevinde iken 22 Aralık 2008 tarihli kararname ile Sinop’a Vali olarak atandı.
GÜVENÇER buradaki görevini bitirdikten sonra, 13.12.2010 tarih ve 2010/1159 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bingöl Valisi, 03.05.2013 tarih ve 2013/4699   sayılı  Bakanlar Kurulu kararı ile Muğla Valisi olarak atanmıştır. GÜVENÇER evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER