ÜRETİCİLERE ANA ARI DESTEĞİ

ÜRETİCİLERE ANA ARI DESTEĞİ

 ÜRETİCİLERE ANA ARI DESTEĞİ

 ÜRETİCİLERE ANA ARI DESTEĞİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ve ilin arı yetiştiriciliğinin güçlendirilerek bal veriminin arttırılması amacıyla 800 yetiştiriciye yüzde 60 hibe desteğiyle 8 bin ana arı dağıtıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ErkoçKahramanmaraş Fuar Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarımı desteklemek üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi.





Göreve geldiklerinden bu yana elma, çilek, ceviz ve zeytin fidesi gibi birçok destek verdiklerini dile getiren Erkoç, bal üretiminde 10. sırada olan Kahramanmaraş'ın potansiyelini arttırmak istediklerini söyledi. Erkoç, her zaman arıcıların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.




Kahramanmaraş'ın Türkiye'de arıcılık alanında çok önemli bir yere geldiğini kaydeden Erkoç, "Arıcılık konusunda Türkiye'de ikinciyiz, bize ikincilik yakışmaz. Hep beraber gayret göstereceğiz, inşallah üst sıralara çıkacağız. İnşallah kaliteli ve verimli üretim yaptığımızda ülkemizin ekonomisine önemli derecede katma değer sağlayacağız." dedi.





Erkoç, üretimi artırmak için genç ana arı dağıtımı yaptıklarını vurguladı.



Yağış azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığa dikkat çeken Erkoç, "Mevsim normallerinde metrekareye 750 gram yağış düşmesi gerekirken 350'yi bile bulmadı. Havaların sıcaklığıyla birlikte kuraklık başgösterdi. Bunun için içmede ve tarımsal sulamada suyu tasarruflu kullanalım." diye konuştu.



Dağıtıma AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Kahramanmaraş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı YemlihaÖksüz'ün de konuşma yaptığı törene, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, daire müdürleri ve bal üreticileri katıldı.



Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER