banner651

KARAKÜÇÜK, “FUARLARA KATILIMDA DAHA ETKİN OLMALIYIZ”

KARAKÜÇÜK, MESLEK KOMİTELERİNİN DAHA ETKİN ÇALIŞMASI GEREK

KARAKÜÇÜK, “FUARLARA KATILIMDA DAHA ETKİN OLMALIYIZ”

 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Odalarda servis politikasının aşağıdan yukarıya doğru oluşması gerektiğini belirterek, bunun için meslek komitelerinin daha etkin çalışması gerektiğini söyledi. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın hizmet çeşitliliğini artıracak çalıştay yapıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine sunduğu hizmetleri ve iletişim kanallarını çeşitlendirmek amacıyla bir çalıştay düzenlenerek meslek komitesi başkanları ile istişare gerçekleştirildi.  
En önemli misyonu, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yenilikçi hizmet sunmayı ve yeni iletişim araçlarını kullanarak üyeleri ile daha etkili iletişime geçmeyi amaçlıyor. Cumartesi (4 Nisan) günü Oda fuaye salonunda 29 meslek komitesi başkanı ile bir çalıştay gerçekleştirilerek yenilikçi hizmet ve iletişim araçlarının neler olması gerektiği tartışıldı. 
Toplantıda bir konuşma yaparak günümüz dünyasında katılımcı yönetim modelinin önemine vurgu yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Odalarda servis politikasının aşağıdan yukarıya doğru oluşması gerektiğinin altını çizdi. "Bunun için meslek komitelerinin daha etkin çalışması lazım" diyen Karaküçük şöyle devam etti: "Komite raporlarında çoğu zaman makro sorunlara çözüm üretilmesi, faiz ve para politikası, kur politikası gibi üst düzey politik konular ağırlık kazanırken, yerel ve sektörel anlamda, bizim çözüme kavuşturup ekonominin önünü açabileceğimiz konulara daha az yer veriliyor. Biz burada, Belediye ile ilgili sorunlar olduğunda Belediye başkanlarımızı davet ediyor, Meclis toplantılarında istişare ediyoruz. Hangi alanda sorun varsa ilgili ve yetkili kimse onunla toplantılar yaparak sorunları ve çözüm önerilerimizi aktarıyoruz. Bunu geliştirmemiz gerek. 8 Nisan'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde, Sayın Başbakan'ın ve ekonomiyle ilgili bakanların katılımıyla VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bir rapor sunarak Kahramanmaraş'ın önemli problemlerini sunacağım. Buna benzer birçok toplantıda bu fırsatları yakalıyoruz. Ancak daha etkin olabilmek adına bizim sizlerden iyi şekilde beslenmemiz gerekiyor. Meslek komitelerinin enformasyonu çok önemli. 
Kahramanmaraş'ta düzenlenen sektörel fuarlara daha fazla katılım sağlamamız gerek. Hem şehrin hem de sektörlerin tanıtımı açısından, ticaret alanlarımızın genişletilmesi ve yeni müşterilere ulaşmak adına her fuarımızda boş stant kalmaması lazım. Geçtiğimiz yıl 3 ayrı fuarda, tekstil, inşaat ve tarım sektörlerimizi desteklemeye çalıştık. Bu sene de Mayıs ayında kuyumculuk, Ekim ayında Tarım fuarı ile ve Kentsel Dönüşüm ve Yapı Malzemeleri fuarı yapacağız. Kahramanmaraş'ın ticaret hacminin artması için bu fuarlara yeterli önemi göstermeliyiz.
ODA İMKANLARI MESLEK KOMİTELERİNİN EMRİNDE
Meslek komitelerimizin her türlü çalışmalarında, ilgili kurumlara, ilgili diğer illerdeki odalara ziyaretler ve bunların gidiş-gelişi, oradaki randevular ve organizasyon, tamamen bizim ekiplerimiz tarafından yapılarak tüm imkanlarımızın seferber olacağını vurgulamak istiyorum. Örneğin, geçtiğimiz ay içerisinde Dayanıklı Tüketim Malları Ticareti meslek komitemiz için Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Gıda Sanayii meslek komitemiz içinse Kayseri Ticaret Odası'nda toplantı organizasyonu yaparak ticari işbirliği olanaklarını değerlendirme fırsatı sunduk. Bunları çok olumlu buluyorum". 
Oda Genel Sekreteri M. Akif Pakdil tarafından konuyla ilgili yapılan sunumda sistemin nasıl işlemesi gerektiği anlatılarak, Oda üyelerince sorunların ve taleplerin meslek komitelerine iletilmesi, meslek komitelerince sektörel sorun ve ihtiyaçların somutlaştırılması, Meclis tarafından gelen konuların politika ve stratejiye dönüştürülmesi ve Yönetim kurulunca icraatların gerçekleştirilmesi ve projelerin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.
Sunumda, mobil telefon bilgilerinin artırılması ve SMS yönteminin yaygınlaştırılması, e-posta bilgilerinin artırılması kullanımının yaygınlaştırılması, periyodik dergi çalışması, periyodik ekonomi bülteni çalışması, web sitesinin kullanıcı dostu ve interaktif hale getirilmesi ile IOS ve Android mobil uygulamalarının hizmete sunulacağı yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER