banner651

ÜNİVERSİTENİN KURBANLARI SATIŞA ÇIKTI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yetiştirilen kurbanlıklar satışa çıkartıldı.

ÜNİVERSİTENİN KURBANLARI SATIŞA ÇIKTI
 KSÜ Ziraat Fakültesi, tarihinde ikinci kez kurbanlık satışına karar verdi. Fakülteye bağlı Dereköy'de bulunan Hayvansal Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yetiştirilen damızlık dışı küçükbaş kurbanlıklar, tespit edilen fiyat üzerinden satılıyor. 

KSÜ Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emin Özköse, merkezde başta büyükbaş olmak üzere küçükbaş, kanatlı ve diğer hayvanlarla ilgili bilimsel araştırma yapıldığını söyledi. 
Özköse, ''Biz de bundan hareketle merkezimizde araştırmalardan arta kalan hayvanları satmaya karar verdik. Şu anda Karakaya cinsi koyunların toklusunu kurban bayramı öncesi satıyoruz. Ciddi bir talep söz konusu. Özellikle üniversite personelimiz büyük talep gösterdi. Bu koyunlar genellikle Karadeniz bölgesinde yetiştiriliyor. Bizler de bu koyunların bölgemizde adaptasyonunu araştırıyoruz. Damızlık dışı kalan koyunları belirledik. Bu koyunların eti, ülkemizdeki en lezzetli koyunların başında geliyor'' dedi. 
Koyunları doğal ortamda yetiştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Özköse, hayvanlarda hiçbir şekilde büyüme hormonu kullanmadıklarını ve tamamen uzman kontrolünde yetiştirdiklerini vurguladı. 
Emin Özköse, üniversitenin tarihinde ikinci kez kurbanlık satışı gerçekleştirdiğine işaret ederek, kurbanlıkları canlı olarak kilosu 12 liradan alıcı bulduğunu söyledi. 
Vatandaşların kurbanlık alırken çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Özköse, ''Özellikle hayvanların gözlerinin canlı bakması lazım. Ayrıca sürekli hareket halinde olması da önemli. Bunun yanında halkımızın veteriner kontrolü yapılmış hayvanları almalarını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER