banner651

ÜNAL, ASIL OLAN ANADOLU'YU ARKANA ALIP DÜNYAYA MEYDAN OKUYABİLMEKTİR.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "Bu yapı, yerli ve milli olamaz. Dünyayı arkana alıp Anadolu'ya saldırmak değil, asıl olan Anadolu'yu arkana alıp dünyaya meydan okuyabilmektir." dedi.

ÜNAL, ASIL OLAN ANADOLU'YU ARKANA ALIP DÜNYAYA MEYDAN OKUYABİLMEKTİR.

 Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "Bu yapı, yerli ve milli olamaz. Dünyayı arkana alıp Anadolu'ya saldırmak değil, asıl olan Anadolu'yu arkana alıp dünyaya meydan okuyabilmektir." dedi.



Ünal, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Belçika Genel Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyet Tasavvurumuz" başlıklı konferansa katıldı.



Gündelik olaylar üzerinden olup biteni anlamaya çalışmanın yanıltıcı olabileceğine dikkati çeken Ünal, modern zamanlarda, tasarlanmış gerçekliğin, gerçek olanın yerine oturabildiğini söyledi.



Ünal, 15 Temmuz'dan hemen sonra ABD ve Avrupa merkezli pek çok yapının, Türkiye'de ne olduğunu kavramakta ciddi anlamda zorlandığını ve halen bunu gerçek manada kavrayamadığını ifade etti.



Geçmişte mağduriyetler yaşanmasına rağmen, hiçbir Müslüman'ın devletine düşman olmadığını belirten Ünal, "Bu FETÖ'cü yapılanma, bu gelenekten çıkmış olamaz. Bu yapının, bizim hafızamızla, kültürümüzle, geleneğimizle, inancımızla bir ilgisi ve ilişkisi olamaz. Kimse bunları bizimle ilişkilendirmeye kalkışmasın." diye konuştu.



FETÖ'nün devleti ele geçirmek amacıyla hücre tipi örgütlenerek yola çıktığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti: 



"FETÖ'nün uluslararası bağlantılarını görüyoruz. 165 ülkede faaliyet gösteren böyle bir yapıyı her ülke kullanmak ister. Bunlar da her türlü kullanıma açık olduklarını zaten net biçimde ifade ediyorlar. Bu yapı, yerli ve milli olamaz. Dünyayı arkana alıp Anadolu'ya saldırmak değil, asıl olan Anadolu'yu arkana alıp dünyaya meydan okuyabilmektir."



Konferansa, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Brüksel BaşkonsolosuAli Barış Ulusoy, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER