banner651

ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ağarı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen, uluslararası Selçuklu Döneminde Maraş sempozyumunda yaptığı konuşmada, sempozyum ve bu tarz çalışmaların kaynaktaki bilgilerin aktarılması yönüyle son derece önemli olduğunu söyledi.

ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU
ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU
 Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ağarı,Kahramanmaraş'ın aydınlatılmasının Anadolu'ya ışık tutacağını söyledi.



Ağarı, 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen, uluslararası Selçuklu Döneminde Maraş sempozyumunda yaptığı konuşmada, sempozyum ve bu tarz çalışmaların kaynaktaki bilgilerin aktarılması yönüyle son derece önemli olduğunu söyledi.



"Bu bölgenin aydınlatılması, 
Kahramanmaraş'ın pozisyonunun değerlendirilmesi aslında Anadolu'ya ışık tutacak" diyen Ağarı, Kahramanmaraş'ın Türklerin ilk geldikleri ve son derece kozmopolit bir yer olduğunu belirtti.



Anadolu'nun Türkleşmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Ağarı, şunları kaydetti: "Çok kozmopolit bir yapıya sahip bölgede, Türkler he zaman ağırlığını hissettirmiş. Anadolu'nun, özellikle Ermeni ve Hristiyan unsuruna karşı Türkleşmesi, İslamlaşması, Türk kültürünün, İslam kültürünün bu topraklara yerleşmesi ile oluyor. Türk nüfusu her zaman burada ağırlıklı olmuş ve bu ağırılık giderek kendini hissettirmiş. Yani Türkler gelmişler ama gitmemişler, daha önce gelenler geri gitmişler, Türkler varlıklarını arttırarak devam ettirmişler, belkide bu günkü varlığımızın temel sebebi bu."



Sempozyumda, 
Türkiye'nin yanı sıra AzerbaycanKazakistanKırgızistanBosna Hersekve Sırbistan'dan katılan yaklaşık 100 akademisyen Selçuklu Dönemindeki Maraş'ı farklı yönleriyle ele alıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER