banner651

UFKA YOLCULUK 7 BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI TANITILDI.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş’ ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” tanıtım toplantılarının ilki Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde düzenlenen kahvaltılı bir toplantı ile yapıldı.

UFKA YOLCULUK 7 BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI TANITILDI.

 

UFKA YOLCULUK 7 BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI TANITILDI.

 


            Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş’ ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” tanıtım toplantılarının ilki Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde düzenlenen kahvaltılı bir toplantı ile yapıldı.

 

 

            7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Tanıtım Toplantısına; Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mehmet Pak, Eğitimci – İlahiyatçı Salih Özsağır ve Dulkadiroğlu İlçesi İlk, Orta ve Lise okul Müdürleri katıldı.

 

 

            Toplantının başlangıcında bir selamlama konuşması yapan Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt; “Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan “2023 Vizyon Belgesi” nde de belirtildiği üzere; “Bizim tekilliğimiz, insan ve makinenin birlikteliğinden ziyade akıl ve kalbin birlikteliğidir.”, “2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.” Düsturları gereği bizlerde öğrencilerimizi iki kanatlı kuş gibi güzel yetiştirmeliyiz. Bu ülkenin çok çalışan üreten insanlara ihtiyacı var. Bizler de bu güzel evlatlarımızı güzel bir şekilde yetiştirmek için çaba sarf eden Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’ nın konusu itibariyle “Güzel Ahlak” ı seçmesini önemsiyoruz. Güzel olan her projede olduğu gibi Ufka Yolculuk yarışmalarının da  yanındayız ve siz değerli idareci arkadaşlarımızla beraber güzelliklerin ilçemizden ülkemize yayılması için çaba sarf edelim istiyoruz. dedi.”

 

           

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz ise;  Altı yıldır her yıl düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl da 7.sini organize etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek bu yılki yarışma içeriği hakkında bilgi verdi. 

 

“Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışması ve burada bu yarışmanın organizatörü Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği olarak Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm fertlerin varoluş gayesi ile; başta sevgi, hikmet, adalet ve yüksek ahlâk olmak üzere çok önemli ortak değerleri anlayan, benimseyen, iç huzura ermiş bugünün ve yarının gereklerine göre donanmış, değişime açık, kendisini daima iyiye doğru değiştiren ve geliştiren olayları gerçek boyutları ile anlamaya yönelik Kritik ve Analitik düşünme yeteneğine ve farkındalık bilincini edinmiş; doğal, helal ve sağlıklı beslen, beslenme konularında bilinçli tercihler yapabilen, sağduyulu kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunan; böyle fertlerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşması için faaliyetlerde bulunarak insanlığa fayda sağlamak misyonu ile yola çıktık

 

Türkiye ve dünya genelinde yapılmakta olan Ufka Yolculuk bilgi ve kültür yarışmaları yedincisi ile yoluna devam ediyor. Ahiret yolunda dünya yolculuğu sınavını kazanmaya yönelik çalışmalar yapılan proje 8 milyar insanlık alemine örnek olmuştur.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” dedi.

 

Yılmaz konuşmasının devamında; Niçin yarışma? Sorusunu sorarak cevabını “günümüz insanının dikkatini çekebilmek için mağazalar kampanyalar düzenliyor.  Bizler de yeni nesile eski metotla Dinimizi anlatamayız, gençlerin, öğrencilerin dikkatini çekebilmek için yarışma güzel bir metot ve gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de bundan faydalanarak dinimizin en güzel şekilde tebliğini yapmış oluyoruz.” dedi.

 

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’ nın tarihi sürecinden de bahseden Bölge Danışmanı Yılmaz; “Birincisini Hicri 1434,  Miladi 2012 yılında Ömer Nasuhi Bilmen'in “Büyük İslam İlmihali” kitabından düzenlendiğimiz yarışma 89 bin kişi; “Kur’an-ı Kerim Meali” üzerinden yaptığımız ikinci yarışmaya Türkiye ve Dünya genelinden 175 bin kişi; 2015 yılında “Peygamber Efendimizin Hayatı” konusu ile düzenlenen üçüncü yarışmaya 265 bin kişi katılırken;  “Riyazüs Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan hadis konusu ile düzenlenen dördüncü yarışmada 370 bin kişiye ulaştık.

 

2017 yılında tekrar “Kur’an-ı Kerim Meali” nden düzenlenen beşinci yarışmaya 595 bin kişi katılırken; 6.'sını geçen yıl düzenlemiş olduğumuz ve toplumda büyük yankı uyandıran “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganı ile aynı adı taşıyan kitaptan yapılan “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konu alan yarışmaya Türkiye ve dünya genelinden tam 695 binkişi katıldı. Ve sonuç olarak bu güne kadar ki süreçte Ufka Yolculuk Yarışmalarını Dünyanın 65 Ülkesi ve Türkiye'nin tüm illeri, 800 den fazla ilçesi ve onlarca cezaevlerinde toplamda milyonlarca katılımcıyla gerçekleştirdik. dedi.

 

Konuşmasının son bölümünde Yılmaz; “Hayırlınız Ahlâkı en güzel olanınızdır.” Hadis-i Şerifi mucibince; kaybedeni olmaya yarışma “Ufka Yolculuk Yarışmaları” insanları hayırda yarışmak veya iyiliğe teşvik etme konusunda bu senede çalışmalarına “Güzel Ahlak” teması ile devam ediyor;

 

Sizlerden isteğimiz bu konuda gönüllü öğretmen arkadaşlarımıza bu işi tevdi ederek daha çok öğrenciye ulaşmak, bu öğrencilerimizin yarışma kitaplarını okumasını sağlamak, On-Line sınava girerek ilk aşamayı geçtikten sonra yazılı sınava girmesine olanak sağlamanız. Bu kapsamda;

 

* Okulda stant açılması ve sınıflarda tek tek tanıtım yapılması

* Talebelerin kayda yönlendirilmesi

* Okulda okuma saatinde Ufka Yolculuk kitaplarının okutulması.

* Okul içerisinde yapılan ödüllü kitap okuma yarışmalarında Ufka Yolculuk kitaplarının okutulması.

* Türkçe öğretmenleri kitap okuma tatbikatı yapmaktadır, yarışma kitabımız Türkçe öğretmenlerinin kitap listesine eklenmesi.

* Kulüplerimiz veya proje ortağı derneklerimizin hazırlayacakları veya sitemizde yer alan Örnek soru, Mini deneme vs sorularından okulda  minik ödüllü deneme sınavı yapılması.

* Okulda erkek ve kız talebelerden ayrı ayrı Ufka Yolculuk Gönüllüsü belirleyip kayıt çalışmasına destek olmaları sağlanabilir. dedi.

 

Program sonrası katılımcılara yarışma kitapları, afiş ve broşürlerden oluşan küçük hediyeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER