banner651

TÜRKOĞLU’NDA ELOĞLU EŞRAFI DERNEĞİ AÇILDI

Türkoğlu ilçesinde Eloğlu Eşrafı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği açıldı.

 TÜRKOĞLU’NDA ELOĞLU EŞRAFI DERNEĞİ AÇILDI

 TÜRKOĞLU’NDA ELOĞLU EŞRAFI DERNEĞİ AÇILDI

Türkoğlu ilçesinde Eloğlu Eşrafı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği açıldı.

Türkoğlu ilçesinin örf ve adetlerinin yanı sıra kültürünü günümüze ve gelecek nesillere taşımak amacıyla açılan Eloğlu Eşrafı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği   açılışı ile birlikte  yapımı devam eden kent meydanı içerisinde Türkoğlu Kültür Evi oluşturmak amacıyla çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında Türkoğlu ilçesinde ve mahallelerinde kullanılan el emeği göz nuru eski eşyaların toplanarak kullanılan yerin ve bağışlayan kişinin bilgileri ile birlikte Kültür Evinde sergilenmesi planlanıyor.

Derneğin açılışına katılanlara teşekkürlerini sunan Kurucu Başkan Seval Ünlü Türkoğlu ilçesinin tarihi hakkında bilgi vererek; “Türkoğlu ilçemiz son yıllarda büyük bir değişim ve gelişmenin içerisindedir ve bu bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Sosyal medyada kurumuş olduğum Eloğlu Eşrafı grubunun yükselen sesine kulak vererek ilçemizde yaşanan bu değişim ve gelişimde sosyal sorumluluk alarak Eloğlu Eşrafı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği  kurduk. Derneğimizin amacı Türkoğlu’nun tarihine tanıklık etmiş yerleri ve nesneleri koruma altına alarak  tarihi ve kültürel değerleri yaşatmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Eloğlu Eşrafı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğinin açılışına katılan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Sosyal belediyecilikte büyük projelere imza attığımız İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için kim ne yaparsa, Belediye olarak yanındayız. Eloğlu Eşrafı Derneğinin kurulmasında emeği geçen Dernek Başkanı Seval Ünlü ve ekibine teşekkür eder, ilçemize hayırlar getirmesini dilerim.” dedi.

Derneğin açılışına Dernek üyelerinin yanı sıra Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ak Parti Türkoğlu Başkanı Mehmet Ali Şen, Türkoğlulu duayen siyasetçi Erdoğan Güçlü, Kemal Pekmez ile  muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER