banner651

"TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ" İLİMİZDE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini” Kahramanmaraş’ta başlattık.

 "TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ" İLİMİZDE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde  hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini” Kahramanmaraş’ta başlattık. 

Merkez Spor Salonu 2 Nolu salona Kurulan iki adet parkur ile ilimizde İlk Okul 3. Sınıf öğrencileri Okullarından Servisler ile alınıp salona getiriliyor bir dizi sportif teste tabi tutuluyor ve Online sistemde tüm Türkiye’deki bilgiler merkezde toplanıyor. Proje kapsamında ilk test Onikişubat Ayşe Gümüşer İlk Okulu 3. Sınıf Öğrencilerine gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı taramalar öncesi ekipmanları test etti. Kabakcı burada yaptığı açıklamada şunları söyledi” Gençlik ve Spor Bakanlığımız 81 ilde başlattığı Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini bu gün burada başlatıyoruz. Daha önceki yıllarda bizler okullarımızda onbinlerce çocuğumuza tarama gerçekleştirmiştik, yapılan bu taramalar çok verimli olmuş bir çok performans sporcusu çıkarmıştık. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızı hep Spora Yönlendirmek hem de yeteneklerini keşfetmek adına önemli bir çalışma çünkü bizim çocuklarımız yetenekli bu yavrularımızı spora kazandırmak adına çok Profesyonel Elektronik cihazlar istasyonlarda Uzman Antrenörlerimiz ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz çocukların esneklik, dayanıklılık, kuvvet ve patlayıcı güç gibi ölçümler yapıyor…. İnşallah Milli takımlarımıza, branşların alt yapısına Geleceğin Şampiyon sporcularını buradan çıkacaktır.” Dedi.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsımda 2017-2018 eğitim öğretim yılı okullar kapanana kadar 2500 ilk okul 3.sınıf öğrencisi taramadan geçirilecek.

 

           

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER