TÜNELLERDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

TÜNELLER UCUCA KONULDUĞUNDA İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YOL OLUR

TÜNELLERDE İNCELEMELERDE BULUNULDU














TÜNELLERDE İNCELEMELERDE BULUNULDU
TÜNELLER UCUCA KONULDUĞUNDA İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YOL OLUR 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YıldırımKahramanmaraş Çalıştayı'nın ardından beraberinde Kültür ve Turizm BakanıMahir Ünal ile birlikte yapımı süren GöksunTünelleri'nde incelemelerde bulundu. Yağmur altında tünelleri inceleyen Bakan Yıldırım,Türkiye'de bugüne kadar yapılan tünellerin ucuca konulduğunda İstanbul'dan Ankara'ya yol olacağını söyledi.



Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "30 sene 3 kilometrelik tüneli 
BoluDağı'na girdik çıkamadık. Ama sadece bu sene bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre. Şu hat üzerinde 9 tane irili ufaklı tünel var. Topladığımız zaman 15 kilometreyi aşan tünel var. Türkiye'de bugüne kadar yaptığımız tünelleri ucuca koyduğumuz zaman İstanbul'danAnkara'ya yol olur.


Dile kolay; 
İstanbul'dan giriyorsunuz gün ışığını görmeden Ankara'da çıkıyorsunuz. Yapılan işin büyüklüğünün mertebesini göstermek için bunları ifade ediyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz merak etmesin; bakanlığımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüz, denizcilerimiz bütün gücüyle Kahramanmaraş'ın yollarını açmak, geleceğini aydınlatmak için var gücüyle çalışıyorlar."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER