banner651

TPB GENEL BAŞKANI PAKDİL İSVEÇ’ DEN DÖNDÜ

TPB GENEL BAŞKANI PAKDİL İSVEÇ’ DEN DÖNDÜ

TPB GENEL BAŞKANI PAKDİL İSVEÇ’ DEN DÖNDÜ
 TPB GENEL BAŞKANI PAKDİL İSVEÇ’ DEN DÖNDÜ 

Türk Parlamenterler Birliği’nin (TPB) üyesi olduğu Avrupa Konseyine Üye Ülkeler Eski Parlamenterleri Derneği’nin (FP-AP) düzenlemiş olduğu büro toplantısına katılmak için gittiği İsveç’den döndü. Pakdil, 16-18 Haziran 2016 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stokholm’de yapılan seminere katıldı. Toplantılarda Türk Parlamenterler Birliği’ni Genel Başkan Nevzat Pakdil ile TPB üyesi Cahit Bağcı temsil etti. İlk gün Nobel Müzesinde düzenlenen resepsiyon ile başlayan programın ikinci günü İsveç Parlamento binasında gerçekleştirildi.

    Sabah bölümünde yapılan Büro toplantısında gündemin kabulünün ardından, Paris’te yapılan bir önceki toplantıya ait tutanaklar kabul edildi. Ardından Ekim ayında Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenecek olan çalıştayda ele alınıp kabul edilmesi öngörülen göç konulu rapor değerlendirildi. Raportör Ilone Graenitz’in hazırladığı raporu sunmasının ardından raporda yer alan hususlar üzerinde tartışma gerçekleştirildi. Alınan karara göre 10-11 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek çalıştay öncesinde 15 Eylül 2016 tarihine kadar en az iki üyenin imzasıyla rapor üzerinde değişiklik önergeleri gönderilebilecek. Değişiklik önergeleri hakkındaki karar çalıştay sırasında üyelerin salt çoğunluğunun oyuyla alınabilecek.

Öğleden sonraki bölümde ise “Kuzey Kutbu: Sıcak bir Mesele!” başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminerde altı bilim insanı tarafından Kuzeyin Keşfi, Kuzey Kutbunda İklim Değişikliği, Kuzey Kutbunun Biyolojisi, Kuzey Kutbunda petrol, gaz ve mineral aranması, Kuzey Kutup Konseyi ve Kuzey Kutbunun Bölüşümü ile Kuzey Kutbunun Yerli Halkları başlık sunumlar gerçekleştirildi. Verimli geçen seminer, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

     Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile TPB üyesi Cahit Bağcı’dan oluşan heyet, Stokholm büyükelçimiz Sayın Kaya Türkmen’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirerek, İsveç-Türkiye ilişkileri ile İsveç’te yaşayan vatandaşlarımızın durumu hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER