banner651

TPB BAŞKANI PAKDİL, FP-AP TOPLANTISI İÇİN PARİS’E GİDİYOR

Pakdil, “Paris’te düzenlenecek olan (FP-AP) Divan ve Genel Kurul toplantısına katılacak”

 TPB  BAŞKANI PAKDİL, FP-AP  TOPLANTISI İÇİN PARİS’E GİDİYOR

 TPB  BAŞKANI PAKDİL, FP-AP  TOPLANTISI İÇİN PARİS’E GİDİYOR

 

Pakdil, “Paris’te düzenlenecek olan (FP-AP) Divan ve Genel Kurul toplantısına katılacak” 

 

           Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Parti içi Demokrasi hakem Kurulu üyesi Nevzat Pakdil, Türk Parlamenterler Birliği’nin (TPB) üyesi olduğu Avrupa Konseyine Üye Ülkeler Eski Parlamenterleri Derneği’nin (FP-AP) Divan ve Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Fransa’ya gidiyor.

         22.23.24 Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilli olan Pakdil, beraberinde TPB Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Bağcı ile Birlikte Fransa’nın başkenti Paris’de  9-11 Mart 2017  tarihinde düzenlenecek olan  Avrupa Konseyine Üye Ülkeler Eski Parlamenterleri Derneği’nin (FP-AP) Divan ve Genel Kurul toplantısına  katılacak. Burada Türkiye’yi temsil edecek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek ve büyükelçiyi ziyaret edecek. Pakdil, 3 günlük ziyaretin ardından tekrar Türkiye’ye dönecek.

     Toplantı ile ilgili açıklama yapan Pakdil şunları belirtti;  “Avrupa Parlamenterler Birliği’nin Genel Kurul toplantısına katılacağız. Tabi ki ülkemizin içinde bulunduğu şartlarla ilgili olarak mevcut durumu geçmişte de izah etmiştik, şimdi tekrar edeceğiz. Avrupa’ya gittiğimizde Büyükelçimizi ziyaret edeceğiz.  Orada bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla, temsilcilerimizle ve öğrencilerimizle bir araya gelip görüş ve düşüncelerimizi onlarla paylaşacağız. Tanıtım son derece mühimdir.  Ülkemizin içinde bulunan badireleri yılmadan, usanmadan bıkmadan anlatmamız lazım.  Bazen bağnazlıkla Batının sert bir tutum sergilemeleri, bakanlar düzeyine varıncaya kadar anlaşmalar iptal ettiklerini görüyoruz. Bunlar doğru bir anlayış değil, üzüntü duyuyoruz. Her insan başka insanların görüşlerini düşüncelerini  dinler ama kendi kararını kendi verir. Bu anlamda Mevcut şartlar içerisindeki gelişen ortam içerisinde ülkemize yapılan haksızlıkları, darbe girişimlerini orada izah etmeye çalışacağız. Oradan aldığımız bilgileri buradaki insanlarımıza ve yetkililerimize paylaşacağız.  Avrupa temaslarımızın Her anlamda iyi ve verimli olacağını düşünüyorum. 3 günlük bir ziyaret olacak sonrasında tekrardan Türkiye’ye döneceğiz. Referandum süreci bütün insanlar için, milletin önüne çıkarılan sistemi güzel bir şekilde anlatılması lazım. Millet iradesinden çıkan sonuca da herkesin razı olması lazım. Anlatılan hususları da doğru anlatmak lazım. Çarpıtmanın başka şekilde tanıtmanın da bir anlamı yoktur. İnşallah ülkemizin önünü açacak bir referandum sürecini yaşayacağımızı ümit ediyorum ve memleketimizin birlik ve dirlik içinde bu süreci atlatacağını inancım tamdır” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER