banner651

TKDK'NIN YENİ KOORDİNATÖRÜ BASINLA TANIŞTI

AKREDİTE OLMUŞ BİR KURUM

TKDK'NIN YENİ KOORDİNATÖRÜ BASINLA TANIŞTI

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, kurumunun 2012'den bu yana Kahramanmaraş'ta 50 milyon TL'lik hibede bulunduğunu söyledi.

Dr. Ömer Süha Uslu'nun üniversiteye geçiş yapmasının ardından TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü'ne bakanlık oluru ile atanan Ahmet Cemil Ceyhan, dün Kahramanmaraş'ta görev yapan basın mensupları ile bir tanışma toplantısı düzenledi. MADO Evi'nde çok sayıda gazetecinin yanısıra TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğünde birim amiri olarak görev yapan Bekir Çiçek, Harun Reşit Genç, Turgay Balıkçı ve Ahmet Parlak ta yer aldığı toplantıda kurum üst düzey yöneticileri ile basın mensupları tek tek kendilerini tanıttılar.
Henüz 35 yaşında ve aslen Kahramanmaraşlı olan yeni il koordinatörü Ceyhan, özgeçmişi ile ilgili bilgi verdikten sonra yaptığı açıklamada, aynı anda 4 mevsimi yaşayan Kahramanmaraş'ta görev yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, amacının Kahramanmaraş'ın tarımsal ve kırsal alanda daha üst düzeyde bir kalkınma yakalaması olduğunu söyledi.
AKREDİTE OLMUŞ BİR KURUM
TKDK'nın 2012'de kurulan yeni bir kurum olduğunu ve Avrupa Birliği'ne (AB) akredite edilmiş ayrıcalıklı bir kurum olduğunu söyleyen Ahmet Cemil Ceyhan, kurumun AB fonlarının Türkiye'de kullanılmasına ve dağıtılmasına tam yetkili olduğuna dikkat çekti.
Aradan geçen üç yıllık süre içerisinde TKDK'nın Türkiye'de 1,5 milyar TL'lik bir meblağı tarım ve kırsal kalkınmaya destek anlamında hibe ettiğini kaydeden Ceyhan, bu destek ile birlikte 15 bin kişiye de istihdam sağlandığını söyleyerek, bu istihdamın 2015 yılı için 15 bin kişiye daha sağlanacağını bildirdi. Ahmet Celil Ceyhan, şunları söyledi:
"TKDK tarafından süt üreten tarımsal işletmelere yatırım başlığı altında küçükbaş ve büyükbaş süt üretim çiftliklerine, et üreten tarımsal işletmelere yatırım başlığı altında küçükbaş ve büyükbaş et üreten çiftliklere ve tavuk eti (broiler) üretim çiftliklerine, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması başlığı altında dondurma fabrikaları, mandıralar, süt paketleme tesislerine destek verilmektedir.
Yine kurum tarafından et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması başlığı altında kesimhaneler ve kombinalara, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması başlığı altında soğuk hava depolarına paketleme tesislerine, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yatırım başlığı altında balık işleme ve paketleme tesislerine destek veriliyor.
çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi yatırım başlığı altında arıcılara, tıbbi aromatik bitki yetiştiren çiftçilere, dış mekan ve iç mekan süs bitkisi yetiştiren çiftçilere malzeme ve makine ekipman vs. desteği verecek projelere ve yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi başlığı altında Kahramanmaraş için hazırlanmış yerel ürünler listesinde bulunan (dondurma, tarhana, kırmızıbiber, şıra ürünleri, makarna, turşu, salamura, bulgur, döğme, yoğurt, peynir, baklava, yöresel yemekler vs. üretim tesislerine) birçok tarımsal ürün işleme ve paketleme tesisi projelerine destek sağlanıyor.
Kırsal turizm başlığı altında oteller, konaklama ve dinlenme tesisleri, yeme içme tesisleri, kır lokantaları, halı sahalar, yüzme havuzları, akuaparklar, doğa sporları içeren yatırım projelerine, kültür balıkçılığı başlığı altında ise kafes ve havuz balıkçılığı projelerine hibe desteği verilmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER