TKDK'DAN 121 MİLYON AVRO DESTEK!

İŞLETMELERE YATIRIM İÇİN YÜZDE 50-65 ORANINDA 81 MİLYON AVRO DESTEK SAĞLAYACAK.

TKDK'DAN 121 MİLYON AVRO DESTEK!

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlaması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için 121 milyon avro hibe desteğinde bulanacak.

TKDK, tarım ve kırsal kalkınma desteklemesi kapsamında 14. Başvuru Çağrısına çıktı. Kurum, bu dönemde süt, et ve gıda sektöründe 121 milyon avro hibe desteği sağlayacak. 14. başvuru çağrı ilanı kapsamında;Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk StandartlarınaUlaştırılmasına Yönelik Yatırımlar (101) tedbirinin, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım(101-1) alt tedbiri kapsamında mevcut ve yeni işletmeler ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılmasıve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar (103) tedbirinden sadece mevcut işletmeler, yapım işleri haricinde desteklenecek.
121 MİLYON AVRO HİBE VAR
TKDK, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar süt üreten tarımsal işletmelere yatırım için yüzde 50-65 oranında 81 milyon avro destek sağlayacak. 
Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar(sadece mevcut işletmeler yapım işleri haricinde desteklenecek) için ise toplam 40 milyon avroluk bir destek geliyor. Bu kapsamda süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (süt işleyen işletmeler ve süt toplama merkezleri), et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (kırmızı et işlemeve pazarlama ile kanatlı eti işlemeve pazarlama), meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörleri yararlanacak.
Bu dönemde aralarında Kahramanmaraş'ın da bulunduğu 42 il destekten faydalanabilecek. Başvurular 11 Mayıs 2015 tarihi saat 09.00'dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak ve başvuruların son teslim tarihi 5 Haziran 2015, saat 23.00 olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER