banner651

TDV, YABANCI ÖĞRENCİLERE İFTAR VERDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Dünya’nın Dört Bir Yanına Büyük Hizmetler Götürüyor…

TDV, YABANCI ÖĞRENCİLERE İFTAR VERDİ

 Türkiye Diyanet Vakfı Dünya’nın Dört Bir Yanına Büyük Hizmetler Götürüyor

TDV, YABANCI ÖĞRENCİLERE İFTAR VERDİ

Kahramanmaraş’a yurt dışından gelerek üniversite öğrenimi gören yabancı öğrenciler Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesince organize edilen iftarda bir araya geldi. Bayan öğrencilerde Türkiye’nin üçüncü büyük camisi Abdülhamithan caminde açılan iftar sofrasında buluştu.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü  “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” teması, İl genelinde çok yönlü programlarla idrak edilirken kurulan “Gönül Sofraları” yaşlısından gencine, öğrencisinden mültecisine ve engellisine kadar toplumun her kesimini aynı sofra etrafında buluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftüsü Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Celal Sürgeç, dünyanın dört bir yanından eğitim için gelen ve kentte öğrenim gören Yedi Kıta Uluslararası öğrenci derneği yönetim kurulu üyeleri ve öğrencilerle iftarda buluştu.

Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci derneğinde gerçekleştirilen İftar programı sıcak ve samimi bir havada geçti. Türkiye Diyanet Vakfının kurduğu “Gönül Sofraları”nın bu seferki konuğu yabancı üniversite öğrencileri oldu. Kahramanmaraş genelinde üniversite öğrenimi gören 65 öğrenci iftarını İl Müftüsü Celal Sürgeçle beraber mütevazı yer sofrasında açtı.

 İl Müftüsü Celal Sürgeç yemek duasında, dünyanın dört bir yanından açılan eller hürmetine Cenab-ı Allah’tan ümmeti Muhammede birlik nasip etmesini diledi. Müftü Sürgeç İslam Coğrafyasındaki fitne ateşininin söndürülmesi için duasında Katar’ı da unutmadı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in; “ Allah’ım bizlere kardeşlik ve dostluk nasip eyle. Özellikle şu anda Katar ve orda ki Müslüman kardeşlerimiz için oluşturulan fitne ve fesat ablukasını sen kır Allah’ım. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları sen muhafaza eyle. Bizi birbirimize karıştıranların da karışıklığını bize göster Allah’ım. Sen bizi kendine hakkıyla kul eyle, Habibin Ahmet-i Muhtar’a hakkıyla ümmet eyle. Bizi Kuran’ın gölgesinden ayırma Allah’ım. Kuran’ın ölçüleri içerisinde yaşamayı nasip eyle. Bizi İslam kardeşliğinde bir araya getir Allah’ım” şeklindeki duası âmin nidalarıyla yankılandı.

Düzenlenen iftar programında konuşan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç,  iftar davetine icabet ettiklerinden dolayı Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci derneğine teşekkür etti ve gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, herkesin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti. Ramazan’ın kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma olduğunun altını çizdi. Müftü Sürgeç, Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan gençlere başarı diledi, günün birinde Ülkelerine döndüklerinde her açıdan Ülkelerini ayağa kaldırmalarını, küresel emperyalistlerin elinden kurtarıp, ümmetin emanetine tevdi etme vazifesinin şerefiyle müşerref olmalarını istedi.

Yedi Kıta Uluslar arası öğrenci derneği başkanı Muharrem Dilipak, Açılan ümmet sofrasıyla dünyanın dört bir köşesinden yedi kıtadan gelen öğrencilerle birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Başkanı Dilipak sofranın birlik beraberliğimize, dirliğimize ve ümmet coğrafyasının selametine vesile olmasını diledi, Türkiye Diyanet vakfı ve İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Nijer’li doktora öğrencisi Yusuf Osman kendilerine güzel bir iftar ortamı sağlayan İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Şehit Erol Olçak Anadolu imam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı İdris Sağır da konuşmasında Türkiye Diyanet vakfı aracılığıyla yurt dışında görev yaptığı belirtti. Diyanet Vakfının dünyanın birçok köşesinde büyük hizmetler yaptığını vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş sorumlusu Emre Taşdemir kardeşlik sofrasında yabancı öğrencilerle iftar yapmanın sevinciyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Bayan öğrencilerde Abdülhamithan Camii bahçesinde kurulan iftar sofrasında bir araya geldi. Burada öğrencilerine İl Müftüsü Celal Sürgeç’in eşi Sevinç Sürgeç ile Kuran Kursu öğreticisi Feray Toğay eşlik etti. Yabancı bayan öğrenciler Abdülhamithan camiini gezerek hayranlıklarını ve çok beğendiklerini ifade ederek verilen iftardan dolayı Türkiye diyanet vakfına şükranlarını belirttiler.

 Program sonunda üniversite öğrencilerine Türkiye Diyanet vakfı yayınlarından kitaplar hediye edildi.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER