banner651

KAHRAMANMARAŞ'TA FEDAKAR BABA OĞLUNA BÖBREĞİNİ VERDİ

KABÖDER ETKİLİ OLDU

KAHRAMANMARAŞ'TA FEDAKAR BABA OĞLUNA BÖBREĞİNİ VERDİ

 Kahramanmaraş’ın Kayabaşı Mahallesinde yaşayan Ramazan Yetkinkiraz, Diyaliz Hastası oğluna böbreğini vererek oğlunun tekrar hayata tutunmasını sağladı. 

Baba Ramazan Yetkinkiraz, çocuğunun  böbrek rahatsızı olduğunu öğrenir öğrenmez  doktora gittiğini, uzun süren muayene sonucunda uygun böbrek bulunamayınca  çocuğunun diyalize girmek zorunda kaldığını bu duruma daha  fazla dayanamayınca çocuğuna böbreğini vermek istediğini söyledi. 
Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra dokuların tuttuğunu duyunca ayrı bir mutluluk yaşadığını vurgulayan baba Yetkinkiraz,  çocuğunun tekrar hayata tutunmasından çok mutlu olduğunu söyledi. 
KABÖDER ETKİLİ OLDU
İlimiz Kayabaşı Mahallesi'nde ikamet eden Ramazan Yetkinkiraz, çocuğunun  böbrek rahatsızı olduğunu öğrendi. Uzun süren muayene sonucunda uygun böbrek bulunamadığında çocuklarının diyalize girmek zorunda kalacağı kendisine bildirildi. 
Durumu öğrenen Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği (KABÖDER) aileyle irtibata geçti. Baba Ramazan Yetkinkiraz'a organ bağışının önemini anlatan KABÖDER yetkilileri baba Yetkinkiraz'ı oğluna böbreğinin birini vermesi konusunda ikna etti. 
Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü konu hakkında yaptığı açıklamada; "İlimiz genelinde Bine yakın Diyaliz hastası mevcut. Bu diyaliz hastalarımızın arasında çocuk hasta önemli bir yer teşkil etmektedir. Her yıl diyaliz hastası sayısı (% 8-10) artmaktadır. Bu sayının hem ülkemiz genelinde hem de ilimizde aynı sayıda düşmesi için mutlaka organ bağışının yaygınlaştırılması gerekiyor. Ramazan Yetkinkiraz, oğluna böbreğinin birini verdi ve nakilden bir gün sonra tekrar sağlığına kavuştu. Kızının da böbrek hastası olduğunu öğrenen Yetkinkiraz, kızının da uygun bir böbrek bulunup nakil olup sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Bizim vatandaşlardan dernek olarak beklentimiz; en az yılda bir defa böbreklerin kontrol ettirilmesi ve ailede genetik bir böbrek hastalığı var ise, kontrollerin zamanında yaptırılmasına dikkat edilmeli. Bu yapılan ameliyat malesef İlimizde yapılamıyor. Çünkü nakil yapılabilmesi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)'nde hem organ naklinin başlaması ve Çocuk Nefroloğu'nun bulunması gerekiyor." dedi. 
Annesinden yüksek tansiyon hastası oldugundan ve oğlu ileri derecede böbrek hastası olduğundan baba oğluna böbreği verdi. İstanbul'da özel bir hastanede amaliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER