banner651

SÜTÇÜ İMAM'IN TORUNU: "ÖYLE BİR DEDENİN TORUNU OLARAK HİÇ KORKMUYORUZ

SÜTÇÜ İMAM'IN TORUNU: "ÖYLE BİR DEDENİN TORUNU OLARAK HİÇ KORKMUYORUZ

SÜTÇÜ İMAM'IN TORUNU:

SÜTÇÜ İMAM'IN TORUNU: "ÖYLE BİR DEDENİN TORUNU OLARAK HİÇ KORKMUYORUZ
 Kahramanmaraş'ta Milli Mücadelenin timsali olan Sütçü İmam'ın hayattaki en yaşlı torunu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti"ni, ayağındaki engeline rağmen her gün alana gelerek sürdürüyor.



Kentin düşman işgalinde ilk kurşunu sıkarak mücadelenin seyrini değiştiren Sütçü İmam'ın torunu 73 yaşındaki Fatma ve 67 yaşındaki eşi Mehmet Dilbirliği, 11 gündür ellerindeki Türk bayrakları, çocuk ve torunlarıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor.



İki ihtilal yaşadıkları için durumun farkında olan çift, ilerlemiş yaşlarına rağmen demokrasi bekçiliği yapmayı bir vatan hizmeti olarak görerek alandan ayrılmıyor.



Geçirdiği ameliyat sonrası ayağındaki engeline rağmen, sandalyeyle alanda yerini alan Sütçü İmam'ın torunu Fatma Dilbirliği, "Korkmuyorum çünkü ben Sütçü İmam'ın torunuyum" diyerek, tıpkı dedesi gibi vatan bekçiliği yapıyor.



"Korkmuyoruz"



Fatma Dilbirliği,  yaptığı açıklamada, Sütçü İmam'ın hayatta kalan en yaşlı torunu olduğunu belirtti.



Vatan nöbetinin kenndisi için bir bayram olduğunu dile getiren Dilbirliği, "İlk gün ağladık ama şimdi gülüyoruz. Hem de çocuklarımız ve torunlarımızla geliyoruz. Allah ülkemize iyilik güzellik versin. Allah Müslümanlığımızı yürütsün. Tayyip Erdoğanımızı Allah korusun. Bize de onun arkasından gitmeyi nasip eylesin. Ayağım ameliyatlı olduğu halde evde duramıyorum, her zaman geliyorum. Burada nöbete devam edeceğim." dedi.



Maraş'ta düşmana ilk kurşunu dedesi Sütçü İmam'ın sıktığını ifade eden Dilbirliği, "Öyle bir dedenin torunu olarak hiç korkmuyoruz. Geliyoruz meydana ülkemize sahip çıkıyoruz. Çok şükür hiç korku yok." diye konuştu.



Kenan Evren'in darbesini de gördüğünü, o günleri yaşayıp evlerden çıkmadıklarını aktaran Dilbirliği, o günleri bildikleri için nöbet tutmaya geldiklerini, "Herkes ölürse ben de ölürüm, herkes hayatta kalırsa ben de kalırım. Onun için hiç korkmuyorum." dedi.



"O bizi arkamızdan hançerledi"



Sütçü İmam'ın damadı 67 yaşındaki Mehmet Dilbirliği de her gün demokrasi nöbetine geldiklerini, çünkü bir dertlerinin olduğunu belirtti.



Müslüman diye bildikleri insanın yılan çıktığını vurgulayan Dilbirliği, şunları kaydetti: 



"O bizi arkamızdan hançerledi. Tayyip Erdoğan 'tamam gelmeyin' deyinceye kadar biz buraya geleceğiz. Ne zamanki Başkomutan 'bitti' dedi o zaman gideriz. Bu demokrasi ve vatan nöbetidir. Bundan önce ben iki darbe gördüm. Küçüktüm ama bir 1960 ihtilali birdeKenan Evren'in ihtilalini gördüm. O zaman çok insan ölmüştü. Bizler aylarca hiç evden çıkamadık. Ama çok şükür bu sefer evimizden de çıktık işimize de gidiyoruz. Eski ihtilalleri bildiğim için buraya geliyorum."



Dilbirliği, "O yılan" dediği FETÖ'nün ele başısının, Türkiye'de her şey güzelken bu ihtilal girişimini niye yaptığını ve ülkeyi kime hangi devlete peşkeş çektiğini bilemediğini sözlerine ekledi.



Bu arada, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için kentin farklı noktalarından demokrasi nöbetinin tutulduğu alana gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'ye ve darbe girişimine tepkisini demokrasi bekçiliği yaparak sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER