banner675

SURİYELİ ÖĞRENCİLER SAVAŞI ÇİZDİ

SAVAŞIN İZLERİ VE TÜRKİYE SEVGİSİ

SURİYELİ ÖĞRENCİLER SAVAŞI ÇİZDİ
 SURİYELİ ÖĞRENCİLER SAVAŞI ÇİZDİ


Kahramanmaraş
'ta faaliyet yürüten Duyarlı Toplum Derneği'nin (Duy-Der) düzenlediği resim sergisinde Suriyeli öğrenciler, ülkelerindeki savaşın izlerini ve Türkiye sevgisini resmetti. Bir öğrencinin yaptığı makette yanan cami ve evler olduğu görülüyor.



Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 
Kahramanmaraş'a sığınan Suriyeli öğrenciler, kentte faaliyet yürüten çeşitli dernekler aracılığıyla kültürel ve sosyal alanda eğitimlerini sürdürüyor. Duy-Der, yıl sonu etkinlikleri kapsamında Suriyeli kız öğrencilerin dernek çatısı altında çizdiği resimleri sergiledi. Sergide, Suriyeli öğrenciler savaşın izlerini ve Türkiye sevgisini resmetti.



Dernek binasında düzenlenen törenle serginin açılışı yapıldı. Törende konuşan Duy-Der Başkanı Selahattin Sevmez, iki ülke arasındaki kardeşlik temelleri atıldığını belirtti. Duy-Der olarak Suriyeli çocukların eğitimlerini üstlendiklerini kaydeden Sevmez, "Bugün burada örgencilerimizin ürünleri sergilendi. Eğitim merkezinde eğitim görüp işlemeler öğrenirken aynı zamanda da Türkçe öğreniyorlar. Hem de kaliteli bir eğitim alıyorlar, böyle etkinliklerle 
Suriye'deki savaşın etkisini üzerlerinden atıyorlar. Sergiledikleri ürenler savaşı ve barışı simgeleyen ürünler." diye konuştu.



Suriyeli öğrenciler ise Türk insanın misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu kaydeden öğrenciler, "Allah Türk devletinin eksikliğini vermesin. Bizlere evlerini, kurslarını ve eğitim sınıflarını açtılar. Türkiye çok güzel bir ülke, Türkiye'yi seviyoruz. Bizlere tüm bu imkanları sağlayan Duyarlı Toplum Derneği Başkanı Selahattin Sevmez ve ekibine teşekkür ederiz." şeklinde duygularını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 04:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685