SURİYE ÖĞRENCİLER "ÇOCUK ŞENLİĞİ"NDE EĞLENDİ

SURİYE ÖĞRENCİLER "ÇOCUK ŞENLİĞİ"NDE EĞLENDİ

SURİYE ÖĞRENCİLER
SURİYE ÖĞRENCİLER "ÇOCUK ŞENLİĞİ"NDE EĞLENDİ
 
Kahramanmaraş'ta Suriyeli öğrenciler tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında "Çocuk Şenliği" düzenlendi.



Milli Eğitim Müdürlüğü ve 
AFAD İl Müdürlüğü iş birliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Suriyeli çocuklar için ilk kez böylesine geniş katılımlı bir program düzenlediklerini söyledi.





Kahramanmaraş'ta 21 bin 908 Suriyeli öğrencinin okul çağında olduğunu belirten Akkurt, bunlardan 13 bin 105'inin okullaştırdıklarını belirtti.



Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan 6 bin 700 Suriyeli çocuğun okul çağına geldiğini, bunlardan 5 bin 120'sinin eğitime başladığını ifade eden Akkurt, şunları kaydetti: 




"Buranın dışında 15 bin 188 öğrenci var. Bunlarında yüzde 50'sinden fazlasını okullaştırmış durumdayız. Bu eğitim hizmetlerini verirken de kendi kurumlarımızı kullanıyoruz. 31 okulumuzda Suriyeli öğrencilere eğitim vermekteyiz. Bu eğitimleri 430 Suriyeli ve 121 Türk öğretmen tarafından veriyoruz. Halk eğitim merkezlerinde de 191 kurs açtık. Bu kurslarda yaklaşık 6 bin Suriyeli kursiyerimize eğitim vermiş bulunmaktayız. 
23 Nisan'a sayılı günler kala bugün Suriyelilerle birlikte ilk ayağını kutlamanın keyfini yaşıyoruz. Türk çocuklarına bayramı armağan eden bir millet olarak sevinirken artık kenti topraklarında yabancı, kardeş ve dostlarına da bu çocuk bayramlarını yaşatan ve kutlayan tek ülkeyiz ve devletiz."



Sıra gecesiyle eğlendiler



Hayrat Vakfı Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi öğrencisi Radi Neccar'ın akıcı Türkçesiyle konuşması dikkat çekti. İstiklal Marşı'nı okuyan Ala Ramadan'ın duygu dolu hareketleri ile Unicef 
Afad İlkokulu Geçici Eğitim Merkezi öğrencilerinin seslendirdiği "Şükran Türkiye" şarkısı duygusal anlar yaşattı.



"Ordunun dereleri" ve "Antep'in Kalesi" türkülerini seslendiren ortaokul öğrencileri ve "Nemrut'un Kızı" adlı sıra gecesini sunan anaokulu öğrencilerine protokol ve Suriyeli aileler de eşlik etti.



Şiirler okuyan öğrencilerin gösterileri ile devam eden etkinlik, resim sergisinin gezilmesi ve dua edilmesiyle son buldu.



Programa, 
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eşi Fatma Dilek Güvençer, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ve eşi Ayşegül Kurtoğlu, AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin, İl Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi kurum müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER