banner675

Suç örgütüne operasyon: 24 kişi yakalandı

Kahramanmaraş merkezli İzmir ve İstanbul’da organize suç örgütü çetesine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken, 13 kişi tutuklandı.

Suç örgütüne operasyon: 24 kişi yakalandı

Kahramanmaraş merkezli İzmir ve İstanbul’da organize suç örgütü çetesine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken, 13 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütünü takibe alındı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’nun yönettiği operasyonda dronelerde kullanılarak takip edilen suç örgütü üyelerine yönelik Kahramanmaraş, İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Harekat polisinin de zırhlı araçlar ile katıldığı operasyonda çete lideri Mehmet K'nın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramada bir uzun namlulu suikast silahı, 10 ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 18 şarjör, 25 mavzer fişeği, 144 çeşitli çaplarda fişek, paketler halinde esrar, metamfetamin, çok sayıda uyuşturucu hap ve 1 hassas terazi de ele geçirildi.

   

Şüphelilerin baskı, yıldırma ve korkutma yöntemlerini kullanarak haksız çıkar sağlamak amacıyla organize suç örgütü kurmak, üye olmak, tehdit, nitelikli yağma, silahla ve bıçakla yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin 15 milyon lira para istedikleri iş insanını gözcü kullanarak takibe aldırdıkları ve tetikçiye silahla yaralaması talimatı verdikleri ortaya çıktı. Çete elebaşlarının tetikçiye 500 bin lira ile ev ve araç vaat bulunduğu belirlendi.

Suç örgütünün başkaları adına olaylara müdahil olarak işadamlarının birbirlerinden alacaklarını tahsil etmek amaçlı tehdit, korkutma ve silahla yaralama, uyuşturucu madde ticareti olaylarına da karıştıkları öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin arasında menfaat çatışması yaşadıkları ve sonra kendi içinde birbirlerini tehdit etmeye başladığı ve birbirine karşı olaylara karıştığı da belirlendi.

Emniyete işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 8’ine adli kontrol şartı salı verilirken, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685