banner651

SU KAYNAKLARI VE KENTLER KONFERANSI

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan konferans’ta Su Kaynakları ve Kentler konusunda yapılan araştırmalar paylaşıldı.

SU KAYNAKLARI VE KENTLER KONFERANSI

 

SU KAYNAKLARI VE KENTLER KONFERANSI KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILDI

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘Su Kaynakları ve Kentler’ konulu konferans Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan konferans’ta Su Kaynakları ve Kentler konusunda yapılan araştırmalar paylaşıldı. 3 oturum şeklinde düzenlenen konferansın son oturumunda KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar katılımcılara ‘’Kahramanmaraş İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi’’ konulu sunum yaptı. Uzunlar yaptığı sunumda Kahramanmaraş’ı son yıllarda etkisi altına alan kuraklık ve kuraklıkla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarla birlikte Kahramanmaraş’ta sağlıklı ve kaliteli su içilmesi noktasında yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi verdi. Ayrıca çevre kirliliği ve su kaynaklarının korunması yönelik atık su arıtma tesisleri ve yapılan kanalizasyon çalışmaları anlatıldı.  Konferansta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un “Alt Yapıda Sorunsuz Bir Kahramanmaraş” hedefi doğrultusunda KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları ile birlikte mevcut içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin etkin bir şekilde işletilmesi ve yönetilmesine yönelik çalışmalarla birlikte kentin geleceğe dönük su ihtiyacının karşılanması amacıyla planlanan ve yapımı devam eden proje çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Mustafa Uzunlar’ın sunumunun ardından kürsüye İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay çıktı. Tunçay’ın Kentsel drenaj ve Kent Ekolojisi konulu sunumunun ardından konuşmacılara teşekkür plaketi verilerek konferans tamamlandı.


Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER