banner675

Son 1 ayda 115 maganda yakalandı

Kahramanmaraş’ta son bir ayda yapılan çalışmalarda 115 silahlı maganda yakalanırken, 89 silah ele geçirildi.

Son 1 ayda 115 maganda yakalandı

Kahramanmaraş’ta son bir ayda yapılan çalışmalarda 115 silahlı maganda yakalanırken, 89 silah ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç ve suçluyla mücadele kapsamında havaya ateş eden magandaları, silah taşıyan kişilerin ve olaylarda silah kullanmaya çalışan yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Ekipler, huzur uygulamalarında denetim ve takiplerinde silahla meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek için yoğun önlemler aldı.

Silahla gerçekleşebilecek her türlü olaya anında müdahale eden polis, olay yerlerine kısa sürede intikal ederek şüphelileri silahlarla birlikte yakaladı.

Mahalle bazlı anlık huzur ve süpürme şeklindeki uygulamalarına ağırlık veren polis, yaya ve motorize ekipleriyle silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili kent genelinde yoğun uygulamalar yaptı.

Polis, suça meyilli kişiler ve araçları takip edilip, çok sayıda adrese de operasyon yaptı.

Son bir ay içinde yapılan çalışmalarla, havaya ateş eden 18 kişi suçüstü, üstünde, ikametinde ve aracında silah ele geçirilen 88 kişi, icrai rezalet yaparken silah teşhir eden 5 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 4 kişi yakalandı.

Polisin yaptığı çalışmalarda 28'i ruhsatsız 38 tabanca, 31 ruhsatsız pompalı av tüfeği, 20 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla havaya ateş eden magandalarla etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685