SOFRALAR "ENSAR-MUHACİR" KARDEŞLİĞİ İÇİN AÇILDI

HER CUMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

SOFRALAR

 Kahramanmaraş'ta, Abdulhamit Han Camisi Vakfı ile Saçaklızade Vakfı işbirliğinde, Suriyeli ve engelliler için iftar verildi. 

Türkiye'nin üçüncü büyüğü Abdulhamit Han Camisi avlusuna iftarlıklarını getiren kent halkı, sofralarına davet ettikleri engelli ve Suriyelilerle birlikte oruç açtı. Kentte, ensar-muhacir kardeşliğini pekiştirmek için düzenlenen etkinlikte, ülkelerinden uzakta ramazan geçiren Suriyeli aileler gösterilen ilgi karşısında duygusal anlar yaşadığı gözlendi. İftarın ardından eller semaya kalkarak, Müslümanların huzuru için dua edildi.
Camide ramazan ayı boyunca Suriyeli aileler için cuma günleri iftar etkinliklerinin devam edeceği belirtildi.
VAKIF BAŞKANI NE DİYOR?
Abdulhamithan Camisi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, yaptığı açıklamada, ramazan bereketinin dalga dalga kente yayıldığını söyledi. İki vakfın birlikte yaptığı iftar etkinliğinin gariplerin, yetimlerin, engellilerin ve muhacirlerin ne kadarda yakınında durduğunun bir göstergesi olduğunu vurgulayan Şirikçi, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımız yemeklerini evlerinden yapıp getirdiler. Herkes tıpkı Medine'de ve Mekke-i Mükerreme'de olduğu gibi sofralarına muhacir kardeşlerini oturtmak için bir birleriyle yarıştılar. Göz yaşartan sahneler vardı. Bu sahneyi gelip görmeyenler bilemez. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bütün halkımızı davet ediyoruz. Kainat duysun ki bütün zorluklara rağmen bütün olumsuzluklara rağmen yüreğimizde kardeşlerimize ayıracağımız bir yer halen mevcut. Biz bunu ölünceye kadar devam ettireceğiz inşallah."
Suriyeli ailelerde, misafir oldukları iftar soflarında duygusal anlar yaşadıklarını kaydetti. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER