banner651

SERİNTEPE MAHALLESİ'NDE AŞURE ETKİNLİĞİ

AŞURE ŞENLİĞİNE KATILIM BEKLENENDEN FAZA OLDU

SERİNTEPE MAHALLESİ'NDE AŞURE ETKİNLİĞİ

 Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan ve açılışı geçen günlerde kente gelen Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde gerçekleştirilen Sosyal Tesis Bina ile Yayla Camii arasındaki alanda yapılan aşure etkinliği büyük ilgi gördü. Kahramanmaraş’ın eski yerleşim yerlerinden Onikişubat ilçesine bağlı Serintepe Mahallesi’nde Muhtar Ramazan Gürbak tarafından mahalle sakinlerinin de desteği ile düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine ilgi ve katılım yüksek oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan ve açılışı geçen günlerde kente gelen Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde gerçekleştirilen Sosyal Tesis Bina ile Yayla Camii arasındaki alanda yapılan etkinlikte ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Yapılan Aşure duasının ardından ise davetlilere ve mahalle sakinlerine aşure ikram edildi.
Aşure Günü etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Serintepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Gürbak; “Muharrem ayı dolayısıyla muhtarlığımızca hem kaynaşmak hem de Aşure Duası amacıyla burada toplandık. Kahramanmaraş’ta gündem bugün çok yoğun olmasına rağmen protokol bazında da katılım iyi oldu. Bu toplumsal dayanışmamıza, kardeşlik ve kaynaşmamıza ciddi anlamda katkı sunan tüm davetlilerimize ve mahalle sakinlerimize en içten duygularla teşekkür ediyorum” dedi. Bu arada Sosyal Tesis binası bünyesinde bulunan yeni Muhtarlık Bürosu da bu etkinlik ile birlikte kullanılmaya başlandı.
Aşure Programına; Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan ve bazı parti yöneticileri, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Emniyet Müdür Yardımcısı A. Kadir Durmuş, İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. M. Abid Başarıcı, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcıları Nihan Cilve Büyükdereli ve Fatih Yoğurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, KASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Çamsarı, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Emir İsmail Demir, Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Dulkadiroğlu Ziraat Adası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Onikişubat Belediyesi Meclis üyeleri Ekrem Ergin ve Veli Çaftaslan, Teknik Makine Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Yaman, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alirıza Kekeç, İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Adnan Kozak, AK Parti önceki dönem milletvekili adayı İdris Tezcan, ARMADAŞ Genel Müdürü M. Uğur Dilipak, AK Parti 2014 Onikişubat Belediye Başkan aday adayı işadamı Mehmet Sabancı, daire müdürleri çok sayıda mahalle muhtarı, basın mensupları ve Serintepe ile çevre mahalle sakinleri katıldı.  Haber: Arzu Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER