banner651

SANAYİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kahramanmaraş’ta organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin sorunları masaya yatırıldı.

SANAYİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

SANAYİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kahramanmaraş’ta organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin sorunları masaya yatırıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde yapılan toplantıya KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ildeki oda ve borsalar, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri katıldı.

Gündeme ilişkin sunumlar eşliğinde yapılan toplantıda, yeni sanayi yatırımlarına alan açılması, enerji desteğinin yeniden getirilmesi, 6. bölge teşviklerinin uygulanması, organize sanayi bölgelerinin ödenek sorunları, sektörel sorunlar ve OSB’lerin son kaynak tedarik tarifesiyle artan enerji maliyetleri ile ilgili çözüm önerileri konuşuldu.

Kahramanmaraş’taki endüstriyel üretimi ve katma değeri artırmaya yönelik strateji ve uygulama planlarının oluşturulmasına katkı sağlanmasının yanı sıra sektörlerin, sanayi bölgeleri ve sitelerinin sorunlarının tespit edilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, sürdürülebilir üretim için altyapının güçlendirilmesini hedefliyor.

Toplantıda görüşülen konular, sektörlerden gelen sorunlar önümüzdeki günlerde yapılacak çalıştaylarda gündeme getirilerek çözüm önerileri ile birlikte sunulacak ve kamu – sanayi işbirliği ve koordinasyonunun güçlendirilmesi sağlanacak.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 02:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER