banner651

SAHUR BULUŞMALARI MODA OLDU

SAHUR BULUŞMALARININ BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAHUR BULUŞMALARI MODA OLDU

 Kahramanmaraş'ta iftar yemeklerinin ardından sahur buluşmaları da yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor.

Mahalle aralarında, cami avlularında, kahvelerde sahur vakitlerine kadar hoş sohbetler yapılırken; artık sahur buluşmaları farklı mekanlara ve daha kalabalık sayılara ulaşıyor. Lüks kafetarya, pastane, lokanta gibi yerlerin yanısıra tarihi mekanlar ve parklar da artık sahur buluşma yerleri haline geldi. Önceleri sadece kentin önde gelen isimlerinin, siyasetçilerinin gerçekleştirdiği sahur etkinliği artık sade vatandaşlar tarafından da yapılıyor.
Kahramanmaraş'ta 27 bin takipçisi ile en etkin sosyal paylaşım sayfası olan Edeler Diyarı'nın koordinatörü Şeref Dere öncülüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Sahur Buluşmaları, yine tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nde yapıldı. Edeler Diyarı'nın Sahur Buluşması'na başta Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek olmak üzere çok sayıda tanıdık isimler katıldı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam,  bazı oda başkanları, mahalle muhtarları, dernek başkanları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı Edeler Diyarı Sahur Buluşmalarının üçüncüsüne çok sayıda vatandaş ta katıldı. 
Programın amacının toplumunun her kesimini bir araya getirmek, birlik beraberlik ve kardeşliği tesis etmek olduğunu ifade eden Edeler Diyarı Koordinatörü Şeref Dere "Edeler Diyarı olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sahur Buluşması etkinliğinize görüldüğü gibi ilgi ve destek artarak devam ediyor. Destek ve katkı veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu coşkulu katılım ve heyecan artarak devam edecektir. 11 Temmuz'da Muhsin Yazıcıoğlu Parkındaki iftar programına tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. Sahur coşku ve heyecanından sonra iftar Heyecan ve coşkusunu da birlikte yaşayalım. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı Edeler Diyarı olarak tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Bu arada; Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Pazarcık Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam ve Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş başka olmak üzere tüm katılımcılar da bu güzel organizasyon için Edeler Diyarı gönüllülerine ve Şeref Dere'ye teşekkür ettiler.
Organizasyonda katılımcılara Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İlahi ziyafeti sunulurken, buluşmaya katılan şairler tarafından da şiir dinletisi gerçekleştirildi. Gecenin Finalinde ise Şeref Dere, Hacı Bayram Kuştan ve Tekkeli Gülmezoğlu tarafından oynanan "Arı Vız-Vız" gösterisi dakikalarca alkışlandı. Organizasyon katılımcılardan tam not alırken, davetliler Kale'den top atışını da canlı olarak izlediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER