banner651

ŞAHBAZLI REFERANDUMA “HE” DEDİ

Azerbaycan`da Cumurbaşkanı İlham Aliyev`in 18 Temmuz`da imzaladığı kararnameyle, Azerbaycan Anayasasının 29 maddesinde değişiklik yapılması için bugün kardeş ülke Azerbaycan`da Referandum yapılıyor.

ŞAHBAZLI REFERANDUMA “HE” DEDİ

 ŞAHBAZLI REFERANDUMA “HE” DEDİ

 

Azerbaycan`da Cumurbaşkanı  İlham Aliyev`in 18 Temmuz`da imzaladığı kararnameyle, Azerbaycan Anayasasının 29 maddesinde değişiklik yapılması için bugün kardeş ülke Azerbaycan`da Referandum yapılıyor.

 

            Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıldan 7 yıla çıkartılması, Cumhurbaşkanı seçilme yaşındaki 35 yaş kısıtlamasının kaldırılması, erken seçim ilanı yetkisinin cumhurbaşkanına verilmesi, cumhurbaşkanı yardımcıları görevlerinin getirilmesi, milletvekili seçilme yaşının 18e indirilmesi teklifinin öne sürüldüğü anayasa değişikliği ile bugün kardeş ülke Azerbaycan`da referandum heyecanı var.

            Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan`da olan Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural ŞAHBAZLI da bugün Anayasa değişiklikleri dolayısıyıla yapılan referandumda oy kullandı.

            Referandumla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Şahbazlı; “Bugün Azerbaycan`da Referandum yapılıyor, Azerbaycan`da seçim heyecanı var. Bizler de vatandaşlık borcumuzu yerine getirerek oyumuzu kullandık. Anayasa seçimlerinin Aziz Milletimiz ve Yüce Devletimiz için hayırlı olmasını dilerim.”-dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER