banner675

RÖNESANS’TAN 1,232 ÖĞRENCİYE DAHA EĞİTİM BURSU!

EĞİTİME YATIRIMI GELECEĞE YATIRIM OLARAK GÖRÜYORUZ

RÖNESANS’TAN 1,232 ÖĞRENCİYE DAHA EĞİTİM BURSU!

 Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcak ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, Kahramanmaraş’taki Keriman Çetinkaya Anaokulu’nu ziyaret ettiler.

Rönesans Eğitim Vakfı (REV) Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, Rönesans Holding olarak eğitim çalışmalarını sadece Holding bünyesinde sınırlı tutmadıklarını belirterek, “Yarınlarımızın emanetçisi çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizi taşın altına koyuyoruz. Ana sınıfından yüksek lisansa kadar elimiz her seviyede öğrenciye değiyor. Rönesans Eğitim Vakfı olarak kurulduğumuz günden bu yana burs verdiğimiz 3 bin 500 öğrenciye ek olarak, bu yıl da 1,232 öğrenciye burs vereceğiz” diye konuştu.
Jale Ilıcak ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan ve öğretim hayatına bu yıl Eylül ayında başlayarak öğrencilerine ilk kez merhaba diyen Kahramanmaraş’taki Keriman Çetinkaya İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler. Ziyarete, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı da katıldı.
Eğitime yatırımı geleceğe yatırım olarak görüyoruz
Ziyaret sırasında Okul Müdürü Bünyamin Berk ve öğretmenlerden bilgi alan Ilıcak, burada yaptığı açıklamada, “Rönesans Holding olarak geleceğin emanet edileceği çocuklara yönelik faaliyetleri toplumsal bir görev olarak görüyoruz. Bu çalışmaların önemli bir bölümünü de Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla sürdürüyoruz. Biz Rönesans’ın eğitime yatırımlarını geleceğe yatırım olarak görüyoruz” dedi.
Bilginin üstünlüğünü kendisine hedef olarak belirleyen Vakfın, gençlerin kendi güçlerinin farkında olmasını sağlamak ve onlara umut olabilmek için 2009 yılında yola çıktığını belirten Ilıcak şunları söyledi:
“Rönesans Eğitim Vakfı’nın burs verdiği öğrenci sayısı her yıl üç kat artıyor. Vakfımız yalnızca başarılı öğrencilere burs vermekle kalmıyor, anne-baba destek seminerleri, kitap ve eğitim seti kampanyaları de düzenliyor. Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu, 4 yıl önce eğitim öğretim hayatına başladı. Halen 166 kayıtlı öğrencisi bulunan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören tüm öğrencilerimiz Rönesans Eğitim Vakfı bursundan yararlanıyor. Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Kolejimiz de bu yıl İstanbul’da öğretim hayatına başladı.”
TED Rönesans öğrencilerinden oyuncak ve kitap
Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcak, eğitimin tüm ülkelerin en hassas olduğu konuların başında geldiğini belirterek, Türkiye gibi genç nüfus yoğunluğu fazla olan ülkelerde ise en fazla odaklanılan alanın eğitim olması gerektiğine yürekten inandıklarının altını çizdi. Ilıcak, “Her yaştan öğrencilere ulaşabildiğimiz tüm projelerimizde, özgüveni yüksek, doğru kararlar alabilen, dünya vatandaşları yetiştirilmesi için elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz” dedi.
Jale Ilıcak, ulu önder Atatürk’ün de eğitim konusuna verdiği öneme işaret ederek, Cumhuriyet’in ilanından bile önce, 1922 yılında söylediği “En mühim ve feyizli vazifelerimiz, eğitim ve öğretim işleridir. Eğitim ve öğretim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu surede olur” sözlerini hatırlattı.
Ziyaret sırasında ayrıca Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Keriman Çetinkaya Anaokulu öğrencileri için hazırlanan armağanlar ile TED Rönesans Koleji Okul Aile Birliği organizasyonu ile toplanan oyuncak ve kitap kolileri de okul yönetimine teslim edildi. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, TED Rönesans öğrencilerinin gönderdiği armağanların İstanbul-Kahramanmaraş arasında dostluk köprüsü açısından önemine dikkat çekerek, “TED Rönesanslı çocuklarımız bu oyuncak ve kitaplarla burada okuyan arkadaşlarına sevgilerini ve güzel dileklerini gönderdiler” dedi.
Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcak ile beraberindekiler, okul ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Valiliğinde Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret ettiler.
Rönesans Eğitim Vakfı Hakkında:
Yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burs vermeyi amaçlayan Rönesans Eğitim Vakfı, Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak ve Ilıcak Ailesi’nin düzenli bağışlarıyla, 2009 yılında kuruldu.
Bugüne kadar 3 bin 500 öğrenciye karşılıksız burs veren Rönesans Eğitim Vakfı’nın faaliyetleri arasında; okul ve idare binaları yapılarak eğitim kurumlarına bağışlanması, kütüphaneler oluşturulması, ulaşan talepler çerçevesinde seçilen köy okullarının kitap, kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerinin karşılanması yer alıyor. Rönesans Holding personeli ve gönüllü katılımcıların desteğiyle kitap toplama kampanyalarının düzenlenmesi, bireysel ve kurumsal ayni ve nakdi sağlık yardımı taleplerinin karşılanması da vakfın icraatları arasında bulunuyor. Vakıf 2014-2015 eğitim öğretim döneminde halen 1,232 öğrenciye burs veriyor. Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685