banner651

PROFESYONEL 'KAN VERİCİ'

HEDEFİ ALTIN MADALYA

PROFESYONEL 'KAN VERİCİ'

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü İsmail Balakan, kan ihtiyacı olanların derdine bir nebze de olsa katkıda bulunmak için her üç ayda bir Kızılay'a kan bağışında bulunuyor.

SGK'nın Kahramanmaraş İl Müdürlüğünde sigorta denetmenliği yaptığı dönemde başladığı düzenli kan bağışlarını aksatmadan sürdüren ve her üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez bağış yapan Balakan, aynı uygulamayı il müdürü olduktan sonra da yürütüyor. Geçen hafta içerisinde kurumunda yeni bir kan bağış kampanya başlatan SGK'nın genç il müdürü İsmail Balakan, kampanya kapsamında bir ünite daha kan bağışlayarak 19'uncu kez bağışta bulundu. 
HEDEFİ ALTIN MADALYA
Kızılay'ın sürekli kan bağışlayıcılarından olan ve bu nedenle de "Profesyonel 'Kan Verici'" olarak nitelendirilen Balakan, yaptığı kan bağışları nedeniyle daha önce Kızılay'dan bronz madalya kazanmıştı. Kızılay, 10 kez kan bağışlayanlara bronz, 25 kez kan bağışlayanlara gümüş ve 35 kez kan bağışlayanlara ise altın madalya takdim ediyor. Kızılay'dan aldığı bronz madalya beratını makamında sergileyen İsmail Balakan, bu tavrı ile de örnek bir kurum amiri tablosu çiziyor.
SKG'nın genç, dinamik ve güler yüzlü il müdürü İsmail Balakan, kan bağışının önemli bir görev olduğunu belirterek; insanların üç ayda bir kan vermesinin sağlıkları açısından hiçbir olumsuz etkisi olmadığını ve her sağlıklı insanın da periyodik aralıklarla kan bağışında bulunmasının bir insanlık görevi olduğunu söyledi.
Kendisinin bugüne kadar 18 kez kan bağışında bulunduğu ve ilk 10 kan bağışı nedeniyle de Kızılay'dan bronz madalya aldığını söyleyen Balakan; ikinci bronz madalyayı da bir sonraki dönemde kazanacağını ve böylece madalyasını gümüşe çıkartacağını kaydetti. Hedefinin altın madalya olduğunu da vurgulayan Balakan, verilen kanın ihtiyacı olan için bir umut olduğunu ve bu bilinçle insanlarımızın sürekli kan bağışında bulunarak hasta insanların kan ihtiyacının karşılanmasında destek sağlaması gerektiğine işaret etti.
SGK'DA GELENEKSEL OLDU
Bazı kurumlar zaman zaman kan bağışı kampanyalarına katkı sağlarken, İsmail Balakan'ın SGK'da geçen yıl il müdürlüğü görevine başlamasının ardından da kan bağış kampanyası kurum için geleneksel hale geldi.
Her üç ayda bir Kızılay'ın kuruma davet eden İsmail Balakan, kurumun giriş katındaki fuayede açılan kan bağış standında ilk kanı kendisi veriyor. Böylece kurumun diğer personellerinin de kan bağışında bulunmasını teşvik eden Balakan, "Üç ayda bir burada bir kampanya düzenliyoruz. Ben ve çalışma arkadaşlarım birer ünite kan bağışında bulunuyoruz. SGK ile işi olan muhasebeci arkadaşlarımız geliyorlar ve onlar da kan bağışında bulunuyorlar. SGK'ya gelen diğer vatandaşlar da durumları uygunsa kan veriyorlar. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.
SGK İl Müdürü İsmail Balakan, 1972'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Kahramanmaraş il müdürlüğünde başladığı memuriyet görevinde memur, kontrol memuru ve sosyal güvenlik denetmeni olarak görev yaptı. Bu görevdeyken de 2014 yılında il müdürü olarak atanan Balakan, halen bu görevini sürdürüyor. Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimi alan, evli ve 3 çocuk babası olan İsmail Balakan, edebiyatla da uğraşıyor. Şiir ve yazıları çeşitli dergilerde yayımlanan Balakan, bir süre de Yeni Hilal Dergisi'nin sahipliğini ve yazı işleri müdürlüğünü yürüttü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER