banner675

BELEDİYENİN TOPLADIĞI BİTKİSEL YAĞLAR, BİYODİZEL OLACAK

BAŞKAN OKAY, PROJE TEMİZLİĞE VE YEŞİL ALANLARA KATKI SAĞLAYACAK

 BELEDİYENİN TOPLADIĞI BİTKİSEL YAĞLAR, BİYODİZEL OLACAK

 Belediyenin topladığı bitkisel yağlar, biyodizel olacak

- Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bitkisel yağlar toplanarak, temiz bir çevre için biyodizele dönüştürülecek
- Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay: "Bu proje, Dulkadiroğlu ilçesinin temizliğine ve yeşil alanlarına katkı sağlayacak"
 - Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bitkisel yağlar toplanarak, temiz bir çevre için biyodizele dönüştürülecek.
Ambalaj atığı, atık pil ve bayat ekmek toplama projeleriyle "Temiz bir Dulkadiroğlu"nu hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, atık yağ toplama projesini de hayata geçirerek bu anlamda farkındalık oluşturmak istiyor.
Belediye Başkanı Necati Okay, belediye binası önünde, Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi'nin (BAYTOM) tanıtımında yaptığı konuşmada, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bitkisel yağ atıklarının geri dönüşümünü sağlayarak, biyodizel haline getireceklerini belirtti.
Temiz ve çevreci bir ilçeyi ön plana çıkarmak için böyle bir proje hazırladıklarını dile getiren Okay, şunları kaydetti:
"Bu evsel atıkların toplanmasına çok önem veriyoruz. Çünkü elimizdeki veriler, 1 litre evsel atık yağını temizlemek için 1 milyon litre suya ihtiyaç var. 1 milyon litre suyu 1 litre yağ kirletiyor. Çok küçük miktardaki yağlar bile çevre çok büyük zararlar veriyor. Bundan dolayı atık yağların toplanmasını önemsiyoruz. Bu proje, Dulkadiroğlu ilçesinin temizliğine ve yeşil alanlarına katkı sağlayacak. Toplanan bitkisel atık sıvı yağlar geri dönüşümle biodizel yakıta dönüştürülüyor. Bu kapsamda denetimlerde belediyemiz zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılmakta. Hem bitkisel atık yağ üretici olan firmalar denetleniyor hem de firmaların uygulama konusunda görüş ve önerileri dinleniyor."
Konuşmaların ardından, bitkisel atık toplama makinesine ilişkin teknik detaylar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685