banner651

PAZARCIK’TA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Alevi dedesi Elif Ana’nın oğlu Mehmet Ocak birlik ve beraberlik adına yaptığı güzel konuşmayla geceye damgasını vurdu.

PAZARCIK’TA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

 Alevi dedesi Elif Ana’nın oğlu Mehmet Ocak birlik ve beraberlik adına yaptığı güzel konuşmayla geceye damgasını vurdu.

PAZARCIK’TA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle Pazarcık İlçe Müftülüğü tarafından güzel bir Kutlu doğum programı düzenlendi.

Ceviz altı düğün salonun da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile  Elif Ananın Oğlu Alevi dedesi Mehmet Ocak ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Program ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Emir Gerçeker’in okuduğu Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç; “Programa teşrif eden başta İl Müftümüz olmak üzere İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Müftü Sevinç konuşmasında; “Düşününki bir doğum tün dünyayı tüm kâinatı ilgilendiriyor. 1989’dan bu yana diyanetimiz her yıl farklı bir temayla kutluyor. Cahiliye toplumunda bilgisizlik, adaletten uzak bir yaşam, kabile asabiyeti, barıştan uzak, çocukları diri diri gömen, zorbalık, haksızlık, barış ve nizamdan uzak, kan davası ve vahşiyane hareketler gösteren bir toplumdan; huzurun, güvenin, barışın sahip olduğu yepyeni bir toplum, güven toplumunu Allah Resulü inşa etmiştir.” Şeklinde konuştu.

Alevi dedesi Elif Ana’nın oğlu Mehmet Ocak şehitler ve kerbela şehitleri için fatih okudu, birlik ve beraberlik adına yaptığı güzel konuşmayla geceye damgasını vurdu. Alevi dedesi Ocak’ın son günlerde bazı kesimlerce eleştiriye aldıkları Kutlu doğuma sahip çıkması takdirle karşılandı.

Programda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1446. yıldönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız. İnsanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan, Yüce Allah’ın son elçisi Hz. Muhammed (SAV)’in kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları, günümüzde çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftası, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır. Peygamber Efendimizin evrensel mesajını tüm insanlığa yeniden duyurmak ve insanlığın her geçen gün daha da derinleşen kimlik bunalımları ve kimlik çatışmalarının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm hemşerilerimizin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum” dedi.

Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın ise; İslam’ın barış, kardeşlik ve huzur anlamına geldiğine dikkat çekerek “Sevgili peygamberimiz rahmet ve merhamet peygamberidir. Böyle olmasına rağmen yaşanan vahşet, katliam ve Müslümanların fitneye duçar olması efendimize ne kadar uzak olduğumuzun da bir göstergesidir. Dinimizde haksız yere bir insanı öldürmeyi bırakın, karıncayı bile incitmek yoktur.  Hal böyle iken nedir bu vahşet, bu katliam akıllarımız almıyor. Peygamberimiz, Müslüman elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir diyor. Biz Emin ‘miyiz Güvenilir miyiz kendimizi sorgulamalıyız” dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ise konuşmasında; “Hz. Muhammed’in (sav) ise sadece gönderildiği topluluğu değil bütün insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini ifade ederek “İşte o peygamberlerin taşımış oldukları bazı sıfatlar var. O sıfatlar çok manidar, sıdk. Emanet, ismet, fetanet ve tebliğ. Bu bize ey insanlar sizlere gönderdiğim peygamberler sadık kişilerdi sizde sadık olunuz, sizde dürüst olunuz onların bıraktığı bu emaneti hakkıyla yerine getiriniz, mesajını almamız gerekiyor buradan. Güven toplumunu sadakat olmadan nasıl oluşturacağız. Sıdk olmadan, doğruluk olmadan güven toplumu oluşturulamaz. Dürüstlük olmadan insanların birbirlerine karşı güvenini nasıl temin edeceğiz. Peygamberlerin sıfatlarından birincisinin sıdk olmasının anlamı burada yatıyor. Emanet sıfatı, mademki peygamberlerin sıfatlarından biriydi o zaman ümmetlerinin de peygamberlerin bu sıfatlarının özelliklerini taşıması gerekir” dedi.

Daha sonra Program Şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödül törenin ardından Adıyaman’dan gelen Nur İlahi grubu birbirinden güzel seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattı.

Program, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç’in protokol ve katılımcılara gül takdiminin ardından İlçe Vaizi Davut Kuş’un duasıyla son buldu.

Program da katılımcılara kitap dağıtımı yapıldı.

HABER- HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER