banner651

PAZARCIK'TA CAMİLER ÇİÇEK AÇTI

MÜFTÜ GEVHER; “BİZİM EN KIYMETLİ MİSAFİRLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZDIR.”

PAZARCIK'TA CAMİLER ÇİÇEK AÇTI
MÜFTÜ GEVHER; “BİZİM EN KIYMETLİ MİSAFİRLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZDIR.”

PAZARCIK'TA CAMİLER ÇİÇEK AÇTI

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher Pazarcık İlçe Müftülüğüne bağlı Ulu Camii Yaz Kur’an kursunda öğrenim gören kurs öğrencilerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Gel bu yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz” sloganıyla, Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği belirtildi.

Bu kapsamda İl Müftüsü Muhammet Gevher beraberin Pazarcık Müftüsü Ahmet Sevinçle Ulu Cami yaz Kur'an kuran kursunu ziyaret ederek minik kız ve erkek öğrencilere bir süre sohbet etti,  ilçe müftüsü Ahmet sevinçten yaz Kur'an kursları hakkında bilgi aldı.

Son derece modern bir ortamda bilgisayarlı projeksiyon ve ses sistemi ile ders yapan Ulu camide 120 öğrenci Kuran ve dini bilgi eğitimi alıyor.

Burada bir konuşma yaptı İl Müftüsü Muhammet Gevher Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, bir çocuğun en az asgari derecede dini eğitim almadığında, ülkesini anlayamayacağını sözünün doğruluğuna değinerek peygamber sevgisini minik yüreklere yerleştirmenin anne babanın en büyük vazifesi olduğunu vurguladı.  Müftü Gevher Çocukların Allah'ın evinde, cami atmosferinde, mihrabın, minberin arasında, Allah'ın kitabını öğrenme nimetinden asla mahrum kalmamaları için bütün anne babalara bu çağrımızı bugün buradan bir kez daha tekrar ediyoruz. İl Müftüsü Gevher; “Annelerimizin babalarımızın bize emanet ettiği bu güzel çocuklarımızın her birisi bizim en kıymetli misafirimizdir. Her birisini camilerin kapısında tebessüm ederek, sevinçle, güler yüzle karşılayalım ve onlarla dost, arkadaş olalım, güler yüzü onlardan eksik etmeyelim. Çocuklarımıza en güzel şekilde Kur’an-ı öğrettiğimiz gibi, ahde vefalı olmayı, anne babaya, büyüklere saygılı olmayı, bütün kâinata, bütün varlık âlemine karşı şefkatli olmayı, sevgili ve merhametli olmayı öğretelim.”

İl Müftüsü Muhammet Gevher, Yaz Kur’an kurslarında Başkanlıkça hazırlanan eğitim-öğretim programları uygulanacağını belirterek gerekli kitapların öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher daha sonra Ramazan ayı dolayısıyla Ulu cami cemaatine verdiği güzel vaazıyla hitap etti. İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Ulu cami İmam Hatibi Abdurrahman Genç ziyaretten dolayı Müftü Gevher’e teşekkür etti.

HABER: AHMET GÜNEÇIKAN

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER