PAZARCIK SGK BİNASININ TEMELİ ATILDI

GÜVENÇ, İLÇEYE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

PAZARCIK SGK BİNASININ TEMELİ ATILDI

 Kahramanmaraş’ın pazarcık İlçesinde yapılacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Sosyal Güvenlik binasının tamamlanması ile birlikte bir taşla iki kuş vuracaklarını söyleyerek, Pazarcık ilçesine yatırımların devam edeceğini ifade etti. 
Temel atma törenine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kaymakam Dr. Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Nabi Aslan, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, belediye meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Pazarcık SGK Müdürü Hamdi Lafvermez, “2010 yılında ilçemizde hizmete başlayan SGK Müdürlüğümüzün Pazarcık halkına daha iyi bir hizmet sunabilmesi için yeni yapılacak binamızın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzde birçok işlemler yapılmaktadır. Yine ilçemiz halkının birçok yakınlarının yurtdışında çalışması nedeniyle, yurtdışı sağlık aktivasyon işlemleri en kısa sürede Pazarcık merkezimizde hizmete açılacaktır. Yeni hizmet binasının yapılabilmesi için gayret gösteren SGK Kahramanmaraş İl Müdürü İsmail Balakan’a, Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç’e ve Kaymakamımız Mehmet Boztepe’ye teşekkürlerimi arz ederim. Bu vesile ile tüm çalışanların kayıt altına alınarak kayıt dışının önlenmesi ve SGK çatısı altında buluşması temennisiyle tekrar teşekkür ediyorum.
İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe de şunları söyledi:
   “İlçemiz SGK Hizmet Binası ve aynı zaman Sosyal Yardımlaşma Vakfımız tarafından gerçekleştirilen 100 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma töreni vesilesiyle bizleri bu yağmurlu havada yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza şahsım ve ilçem adına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
SGK İlçe Merkezi binası 2015 yılı yatırım planının içerisinde değildi. Piyangodan çıktı diyebiliriz ama bunun piyangosu da Milletvekili Sıtkı Güvenç. Bizim SGK merkezi ile ilgili yatırım programı çerçevesinde hali hazırda mevcut binanın kullanımı ile ilgili ilçe merkezine uzaklığı nedeniyle serzenişler dışında çok öngörümüz yoktu. Fakat anladığım kadarıyla Ankara’da yapılan çalışmalar ve ek konulacak bütçe rekabetinde sayın vekilimiz ilçemiz adına düşen payı koparmış durumda. Yatırım programında bize düşen yer bulmak oldu. Doğrusu hazine alanına yapma işi çok kolay olmuyor. Dolayısıyla biz Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın kardeş kuruluşu olarak gördüğümüz Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğümüze vakfımıza tahsisli olan alanın devredilmesiyle bu yatırımın önünü açma imkanı sağlamış olduk. Aslında bu projenin gelmesiyle bir taşla iki kuş vurmuş olduk. Çünkü SGK Merkez Binasının buraya taşınmasıyla beraber. Şu anda SGK’nin kullandığı alanı Gençlik Merkezine dönüştürme çalışmalarına başlamış durumdayız. Dolayısıyla halı sahamızın, spor salonumuzun ve ilçe stadımızın bulunduğu alan tam uygun. Böylece Gençlik ve Spor Kompleksi alanı kapsamında bunu hukuki olarak da kazanmış olacağız. Dolayısıyla şu andan itibaren hem sosyal güvenlik merkezini hem 100 kişilik kız öğrenci yurdunu hem de Gençlik ve Spor Kompleksinin de temelini atmış oluyoruz. Temennimiz iki binanın da Ağustos ve Eylül ayına kadar bitirilmesi. Bu vesileyle yaklaşık 5 Milyon TL her iki projenin de ödeneğinin sağlanmasında büyük emeği geçen başta sayın vekilimiz olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, açılışında da buluşmak dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de konuşmasında şunları söyledi:
  “İki tane binanın temelinin atılmasından çok büyük mutluluk duyuyorum. Hem Kız Öğrenci Yurdu hem de SGK Hizmet binasının temelini atıyoruz. Ayrıca SGK’dan boşalacak binaya Gençlik Merkezinin açılacak olması ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin Yukarı Pazarcık’a yapacağı Yavuz Selim İlköğretim Okulu temelini atacak olması memnuniyet vericidir. Bunların yanı sıra ben 4 yıllık Milletvekilliğimizde yapmış olduğumuz hizmetlerinde hesabını vermiş oluyorum. 4 yıl önce değerli hemşehrilerimizin desteğini aldık. 4 yılı doldurduk. 4 yıllık sürede demokrasinin gereği olarak da vatandaşımıza hesap verme zamanı geldi. Biz bugün hesap verme günündeyiz.
Kahramanmaraş’ın her köşesi bizim memleketimiz. Hepsi bize büyük destek verdi. 20112de yapılan temayül yoklamasında Kahramanmaraş’ta birinci oldum. Pazarcık’ta gerek 2007 gerekse de 2011’de bizlere büyük destek verdi. Pazarcıklı hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
Bozulan ekonominin ardından iktidara gelen Ak Parti ile ciddi bir ekonomik istikrar başladı. Bu istikrarla beraber Türkiye’nin her tarafında şantiyeler kuruldu. Yolar, okullar, hastaneler yapıldı. Topluma hizmet noktasında ne gerekiyorsa, onlar yapılmaya çalışıldı. Bu bağlamda biz milletvekili olduktan sonra Kahramanmaraş’ın her köşesinin gelişen ekonomiden payını alması için her türlü gayreti gösterdik.
Biliyorsunuz 2007’de ilçemizde milletvekili çıkmamıştı. Bir takım işlerin takibinde eksiklikler hissedildi. Dolayısıyla o zaman alamadığımız yatırımları almak için de büyük gayret sarf ettik. Ben ilk milletvekili olduğumda hemşehrilerimizin ilk talebi yolu bir an evvel bitirmekti. Çünkü bu yolda ciddi bir sıkıntı vardı. Trafik kazaları oluyordu. Karayolları ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bu yolu duble yol olarak faaliyete geçirdik. Memleketimize en güzel bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bununla ilgili tabiî ki bir hukuki sıkıntı var. Bunu da belediye başkanı Kahramanmaraş’taki toplantıda dile getirmişti. Bu yolla ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Bizim isteğimizde kimsenin burnunun kanamaması.
Öğretmenevimiz bitmemişti. İlk yaptığımız işlerden bir tanesi bu öğretmenevini faaliyete geçirmek oldu. Gerekli ödenekleri sağladık ve bunu faaliyete geçirdik ve öğretmen arkadaşlarımızı ciddi sıkıntılardan kurtardık.
Kapalı Spor Salonumuz vardı. Onunla ilgili şirket ile ilgili problemler vardı. O nedenle de gelen ödenekler yetmiyordu. Onunla ilgili ciddi çalışmalar yaptık ve Kapalı Spor Salonumuz şu an Pazarcıklı hemşehrilerimize hizmet veriyor.
Göreve geldiğimizde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yıkılmış, Nurettin Aydın İlköğretim Okulu’nun ise çürük raporu vardı.Bunların bir an önce yapılmasına karar verdik ve bitirip faaliyete geçirdik. Ziyaret Tepesinin arkasında bir okula ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. O okulu da yaptık. İlçe Başkanımızın da bu okulların yapılması konusunda takibinin de çok büyük katkısı olmuştur. Bu okulu Meslek Yüksek Okulu bitinceye kadar üniversiteye tahsis ettik. Bundaki amaç Pazarcık’ı bir an önce üniversiteyle buluşturmaktı. Bunu da sağladık. Kaymakam beyle yaptığımız görüşmelerde de buraya yeni bölümler açmaktı. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Tabii bu arada Meslek Yüksek Okulumuzun da temeli atıldı ve yükselmeye devam ediyor.
Tarım İlçe binamızın çürük raporu vardı, yıkıldı. Orayı da yatırım programına aldırdık. Şimdi orası da bitme aşamasına geldi. METEM binamız eskiydi ve ihtiyaca cevap vermiyordu. Oraya ek bina yaptık ve şu an hizmet veriyor. Anadolu Lisemizi yatırım programına aldırdık. Şu an da Anadolu Lisemiz de faaliyete başladı.
Anadolu İmam Hatip Lisesi ihtiyacı vardı. Türkiye’de 7 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi ihtiyacı vardı. Bunun bir tanesi de bize nasip oldu. Kız ve erkek öğrenci yurdu da bitince bölgeye hizmet verecek.
Pazarcık halkının en çok talebi doğalgazdı. Pazarcık halkını doğalgaz ile buluşturmaktı. Bununla ilgili çalışma yaptık. EPDK Başkanı arkadaşım Mustafa Yılmaz’ın da büyük katkıları oldu. Pazarcık’ın doğalgazını yatırım programına aldırdık. Bunun için Pazarcık-Narlı arasında dağıtım yeri için yer problemi çözüldü ve bu yıl Pazarcık’ı doğalgaz ile buluşturacağız. Çağlayanceritli hemşehrilerimize de doğalgaz müjdesi  veriyoruz. Onlarda doğalgaza kavuşacak.
SGK binası ile ilgili önceden girişimimiz oldu, başaramamıştık. Oranın hali hazırda binası var gözüküyordu. İlçe Başkanımızla birlikte bir kez daha girişimde bulunduk ve SGK binasını buraya aldırdık.
Köylerimizle ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Birçok köyümüzün okul ihtiyaçlarını karşıladık. Hala ihtiyaçları bitmeyen köylerimiz var. Bunları da önümüzdeki dönem faaliyete geçireceğiz. Bir insanın hayat ve yaşam standardını geliştirmesi okumaktan geçer.
Biz sizlere hesap verdik. Önümüzde bir seçim var. Bende aday adayıyım. Bu bir nasip. Desteklerinizi her zaman arkamızda hissediyoruz. Nasip olursa devam deriz, nasip olmazsa da biz milletimizin hizmetkarıyız. Seçilmezsek bile memleketimize hizmet etmeye devam ederiz.
Önümüzdeki dönem Pazarcık’a bir devlet hastanesi yapacağız. Hayırseverler bizlere arsayı tahsis etti. Önümüzdeki dönem bu hastaneyi yapacağız. Yeri de güzel iki Pazarcık’ın arasında. İkincisi bir Hükümet Konağı. Aynı Cumhurbaşkanlığı Sarayının küçük bir benzerini Pazarcık’a kazandırmak”
Konuşmaların ardından SGK Hizmet Binasının temeli atıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER