ÖZSOY, KÜÇÜK ESNAF DEVLETE KAMBUR DEĞİL

BANKALARIN SORUMLULUK ALARAK ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİR.

ÖZSOY, KÜÇÜK ESNAF DEVLETE KAMBUR DEĞİL

 Türkiye Büyük Meclis’inde görüşmeleri tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzaladığı, Torba Yasa olarak bilinen İş Kanunları ve Borçların Yapılandırılmasını da düzenleyen yasanın kabul edilmesinden sonra kredi sicillerinin temizlenmesi gerektiğini belirten, Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, “Piyasada kredi olmasına rağmen kara listeler nedeniyle esnaf krediye ulaşmada sıkıntı yaşamaya başladı. Etkin bir şekilde uygulanacak sicil affına ihtiyaç var. Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir. Ticaretin devam etmesi için esnafın acil krediye ihtiyacı var”  dedi.

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, küçük esnafın devlete kambur değil, daha çok devetin destekçisi oduğunu belirterek, küçük esnafın rahataması için esnaf sicil affının çıkarılması gerektiğini söyledi. 
Kahramanmaraş Bakkallar Odası Başkanı Şeref Özsoy, küçük esnafın bazı sıkıntıları olduğunu belirterek, bu sıkıntıların bir nebze de olsa giderilmesi için Başbakanımızdan sicif affını mutlaka çıkarmasını istediklerini ifade etti. 
Küçük esnafların en ufak borçlarından dolayı kredi çekemediklerini ve bunun da esnafları zor durumda bıraktığını belirten Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, en son çıkarılan torba yasanın kendilerine bu konuda kolaylık sağlamadığını ifade ederek sicil affı istediklerini kaydetti.
Başkan Özsoy, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen, 6552 sayılı iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair çok sayıda kanunda yapılan değişikliklerden faydalanmak için üyelerini, 1 Aralık’tan önce müracaatlarını yapmaları konusunda uyardı.
“BAŞBAKAN’IMIZDAN SİCİL AFFININ ÇIKARILMASINI İSTİYORUM”
Küçük esnafların sicil affına duyduğu ihtiyacın büyük olduğuna vurgu yapan Özsoy şunları dile getirdi: “Devletimizden, devlet büyüklerimizden, Başbakan’ımızdan sicil affının çıkarılmasını istiyorum. Küçük esnafta sicil sorunu vardır ve esnaflarımız biraz zor durumda. Bundan dolayı da küçük esnaf bankaya gittiğinde sicil affı olmadığından dolayı bankalar kredi vermiyor. En son getirilen aftan da sicil affı konusunda yararlanamadığımız için, küçük esnafımız zaten 3-4 bin lira sermaye ile çalışan esnafımızdır, bundan dolayı da zor durumdayız. Bu af bize yaramayacak gibi gözüküyor. Ama bankalar bize kredi verdiği zaman, sicil affından dolayı bize kredi verilirse, daha güzel olacağını tahmin ediyorum.”
KÜÇÜK ESNAF DEVLETE KAMBUR DEĞİL DAHA ÇOK DEVLETİN DESTEKÇİSİDİR”
Küçük esnafların devletin kamburu değil destekçisi olduğunu kaydeden Öszoy şunları kouştu: “Esnafımız bize müracaat ediyor. Bizim anlaşmalı olduğumuz bankalar var, gittiğimiz zaman en ufak hatadan dolayı esnafımız krediden faydalanamıyor. Para alma durumumuz kalmıyor bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebeple sicil affının çıkmasını istiyoruz. Küçük esnafa devletin biraz daha eğilimli durması lazım çünkü küçük esnaf devletin omuriliği sayılır. Küçük esnaf hem Bağkur’unu hem vergisini ödüyor yanında çalışanı da var. Bundan dolayı küçük esnaf devlete kambur değil daha çok devletin destekçisidir, küçük esnafa bakmamız lazım.”
ENGELLER KALDIRILMALI
“Torba Yasanın çıkmasını olumlu buluyoruz. Ancak altyapının da hazır olması gerekir. Çünkü bu kadar verilen emeğin heder olmaması için bunun yapılması şart. Bir önceki yapılandırmada devlet 26 milyar lira alacağını tahsil etti. Yeniden Meclis'te çıkarılan torba yasa ile borçların yapılandırabilmesi için krediye ihtiyaç var. Esnaf ve sanatkarımızın işlerinin yürümesi, borçlarını ödeyerek tezgahının çalışması için krediye ihtiyaç duymaktadır. Şimdi kredi talep ettiğinde eski kalma bankaların kara listesine girerek sicili bozulmuşsa krediye erişememektedir.  Borç yapılandırmasından sonra sicillerin temizlenerek, esnafın krediye erişmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER