banner651

KAHRAMANMARAŞ'TA ''SOSYAL BİLİMLERDE EĞİTİM ARAŞTIRMA VE ETİK" PANELİ

HEM YEREL HEM ULUSLARARASI ALANA HAKİM OLMAK DURUMUNDAYIZ

 KAHRAMANMARAŞ'TA ''SOSYAL BİLİMLERDE EĞİTİM ARAŞTIRMA VE ETİK

 Kahramanmaraş'ta ''Sosyal Bilimlerde Eğitim Araştırma ve Etik" paneli

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından "Türkiye AB İlişkileri Kapsamında Eğitim, Araştırma ve Etik" konulu panel düzenlendi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal başkanlığında düzenlenen panele, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Can Baydarol ve Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Derya Sevinç katıldı.
Baydarol, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) kapsamında sosyal bilimlerde eğitim ve araştırma etiği konusunda bilgiler verdi.
Avrupa Birliği yolunda Türkiye'nin tutumu ve medyanın AB algısını örnekler üzerinden değerlendiren Baydarol, "AB'yi gerçekçi politikalarla ele almak gerekir" diye konuştu.
Sevinç ise Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği fonlarından nasıl yararlanılacağı konusunda katılımcıları bilgilendirirken Avrupa Birliği’ne proje hazırlamada yararlı olabilecek unsurlar hakkında bilgi verdi.
Prof. Dr. Kılıçbeyli ise "Yükseköğretim Eğitiminde Kalite ve Etik: Türkiye AB Karşılaştırması" konulu sunum yaptı.
Bilimsel bir çalışmanın etik değer taşıması gerektiğini ifade eden Kılıçbeyli, "Başarı için daha çok çalışmalıyız ulusal ya da yerel ölçekte değil uluslararası düşünce yapısını benimsemeliyiz" dedi.
Kaliteli insan yetiştirmenin önemini vurgulayan Doç. Dr. Soysal da "Hem yerel hem uluslararası alana hakim olmak durumundayız" diye konuştu. 
Panelin sonunda panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırdı. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER