banner651

ORGANLARIYLA 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

BABA KARDİŞ, OĞLUMUN ORGANLARI BAŞKA EVLATLARDA CAN BULACAĞI İÇİN MUTLUYUM

ORGANLARIYLA 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

 Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

- Kahramanmaraş'ta, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Harun Kardiş'in organları, 4 hastaya umut oldu
- Baba Mehmet Kardiş:
- "Oğlumun organları başka evlatlarda can bulacağı için mutluyum"

Kahramanmaraş'ta, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Harun Kardiş'in organları, Kahramanmaraş, Ankara ve Gaziantep'te nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Dün, Sarıçukur Mahallesi'nde motosikletiyle gezerken kaza yapan Kardiş, ağır yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinden geçen Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale'nin yaptığı Kardiş, ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin ardından beyin ölümü gerçekleşen Kardiş'in organları, doktorların iknası sonucu aile tarafından organ nakli bekleyen hastalar için bağışlandı.

Hastanede yapılan operasyonun ardından Kardiş'in kalbi uçakla Ankara'ya, bir böbreği Gaziantep'e gönderildi. Bir böbrek ve karaciğer de Kahramanmaraş'ta iki hastaya nakledilecek.

Baba Mehmet Kardiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Ancak oğlumun organları başka evlatlarda can bulacağı için mutluyum" dedi.

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği Başkan Yardımcısı Harun Reyhan da beyin ölümü gerçekleşen Kardiş'in yakını olduğunu belirterek, ailenin büyük bir örnek davranışta bulunduğunu ve oğullarının organlarını bağışladığını söyledi.

Organ naklinin hayat kurtardığına dikkati çeken Reyhan, aileye, 4 canın yaşamasına vesile oldukları için teşekkür etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çelik ise organ naklinin önemine vurgu yaparak, "Hayatını kaybeden hastamızın kalbini Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine uçakla gönderdik. Hastamızın böbreğinin biri ile karaciğeri burada hastanemizde organ bekleyen vatandaşlarımıza nakledilecek. Böbreğin biri de Gaziantep'e gidecek. Ben buradan rahmetli hastamızın anne ve babasına, yakınlarına böyle güzel bir olaya vesile oldukları için teşekkür ediyor, başsağlığı diliyorum. Kendilerini kutluyorum, çünkü rahmetli hastamızın organları 4 kişide can bulacak" diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER