banner651

ONİKİŞUBAT’IN MEDARI İFTİHARLARI KAHVALTI PROGRAMINDA

Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ücretsiz olarak üniversite sınavları hazırlık kurslarına katılan ve YKS sonucu üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerle Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

ONİKİŞUBAT’IN MEDARI İFTİHARLARI KAHVALTI PROGRAMINDA

 

ONİKİŞUBAT’IN MEDARI İFTİHARLARI KAHVALTI PROGRAMINDA
Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ücretsiz olarak üniversite sınavları hazırlık kurslarına katılan ve YKS sonucu üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerle Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltı programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, öğrenciler ve aileleri de katıldı.

2017-2018 Sosyal Etkinlik Merkezleri eğitim ve öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonucunda %70 oranında başarı sağlanarak, 1 öğrenci Tıp Fakültesi olmak üzere, 3’ü Diş Hekimliği Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 15 Hemşirelik, 20 Öğretmenlik, 24 İlahiyat Fakültesi ve 23 öğrenci Mühendislik Fakültesi kazandı.

Bunun yanı sıra İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veterinerlik gibi alanlarda üniversite okumaya hak kazanan toplamda 276 öğrenci emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldı.
Bu başarıdan dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

“Şehir merkezinde bugüne kadar 78 tane Bilgi Ve Kültür Evi yaptık. Bir taraftan da özellikle kırsalda daha önce belde olan mahallelerimizde okul eksikliğini tamamlamak için İmam Hatip Okullar inşa ettik. Yakın zamanda yapımını tamamladığımız İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştireceğiz. İnşa ettiğimiz okulların yanında yurtlarını da inşa ettik. Bu çocuklarımıza üniversite kazandırmak için 4 noktada Sosyal Etkinlik Merkezleri açtık. Bütün ihtiyaçlarını ve masraflarını karşılayarak üniversite hazırlık kursları açtık. Liselere Giriş Sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize tekrar kursları yaptık ve yüzde 81 oranında başarı elde ettik. Üniversite hazırlık kurslarında ise yüzde 71 oranında başarı elde ettik. Geçmiş dönemde eğitim konusunda sıkıntılar yaşayan biri olarak bu öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı kutluyorum. Bu yıl Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde 2400 öğrencimiz vardı. Önümüzdeki sene bu kurslarımızı arttırarak daha iyi durumlara getireceğiz. Bizim için bugün çok özel bir gündür.

Değerli kardeşlerim bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. Onikişubat Belediyesi olarak küçükte olsa gençlerimize bir katkı sağlarsak, bizim için en büyük mutluluk olacaktır. Hepinize gönülden yürekten başarılar diliyorum.”

Daha sonra bir konuşma yapan 54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam “Bugün başkanımızın da söylediği gibi çok kutlu bir gün. Özellikle eğitimciler adına çok mutlu bir gün. İnşallah Kahramanmaraş 2. üniversitesini de açmak üzere.

Eskiden köyünde okuyan çocuklar liseye gelebilmek için köyden şehir merkezlerine gelmek zorunda kalıyorlardı. Çocuklar yaka okumayacak ya da kilometrelerce uzakta olan şehir merkezinde bulunan okullara gideceklerdi. Düşünebiliyor musunuz? 12 yaşında bir çocuk evinden ayrılıp okula gidecekti. O yüzden kolay kolay kimse okuyamazdı. Bugün Belediyemizin sunmuş olduğu imkânlarla çocuklarımız belediyemizin yardımı ile düzenlenen kurslara gitmişler. Ve ne mutlu ki, Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi gibi kıymetli alanları kazanmışlar.
Bugün burada bir milletin gelişmesinin temeli olan eğitime ne kadar önem verdiğimizi görüyoruz. Böyle eğitim ve hizmet veren belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Asıl olan insanı medeni seviyeye getirmek, insan yetiştirmektir. İnşallah bu yolda başarılı olacağımıza ve gençlerimizi daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum.”
İfadelerini kullandı.

Kahvaltı programında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’da yaptığı konuşmadaÇocuklarımızın bayramı olan bu üniversite heyecanı hepinize hayırlı ve uğurlu olsun.
Bizler beşikten mezara ilim emreden bir dinin mensubuyuz. İlim öğrenme noktasında sorumluluğumuz var. Başarı listesine baktığımızda kız öğrencilerimizin fazla olduğunu gördüm. Kız çocuklarımızı tebrik ediyorum. Geçmiş dönemde yaşadığımız eğitim sıkıntılarından dolayı bugün bu tabloyu görmekten mutluluk duydum. 
İnanıyorum ki bu gençler Kahramanmaraş’ın en iyi temsilcileri olacak.
Üniversiteye yerleşen çocuklarımızın yurt sorunları olduğunu biliyoruz. Elimizden geldiğince de bu konuda destek vereceğiz.
Belediyelerimizin eğitim konusunda katkıları azımsanmayacak niteliktedir. Bu noktada başta Onikişubat olmak üzere bütün belediyelerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”
İfadelerini kullandı.

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal belediyelerin yapmış olduğu hizmetlerin önemine değinerek, şu ifadelere yer verdi.

“Hep söylediğimiz bir şey var; bir şehri ayağa kaldıracak olan o şehrin yetiştirdiği evlatlardır. Birbirinizle değil diğer ülkelerin evlatlarıyla yarışmak için çabalamanız lazım. Gelecekte ayakta kalmamız için sizin bugün aldığınız eğitimler belirleyici oluyor.

2023-2053-2071 hedefini Cumhurbaşkanımız sizin için koydu. Sizlerin bu hedeflere göre yetişmeniz gerekiyor. 15 Temmuz tarihinde bu millet sizlerin istikbali için çıplak elleriyle darbeye karşı çıktı.

Biz belediyecilik anlayışımızda adeta bir hizmetkâr gibi davranıyoruz. Çünkü belediyecilik eskiden bayrak asmaktan ibaretti. 1994 de Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi belediye başkanı olduğunda temel sorun çöp, çukur ve çamurdu. Mahallelerde çöpler toplanıyor, yollar çukur ve çamur içerisindeydi. Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri yoktu. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi geldi bu ülkenin kaderi değişti.
Gençler önce kendinize değer vereceksiniz. Sonra şehrinizi ve ülkenizi seveceksiniz. Ülkeyi ayağa kaldırmak için buna ihtiyacımız var.

Mahir Ünal “ Mahçiçek Gelecek Nesilleri Kendisi Gibi Yetiştirmek İstiyor”
Ben Hanefi Mahçiçek Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. İyi bir eğitimci ülkesini, insanını sevdiği için bu hizmeti veriyor. Gençlerde kendi geleceğini görmek için bu hizmeti veriyor. Sizlerde bu emeklerin karşılığını geleceğe taşıyarak, bu ülkeyi iyi noktalara getirerek vereceksin. Bizler her şey ile sizlerin emrinizdeyiz.”

Kahvaltı programının ardından Onikişubat Belediyesi tarafından üniversite sınavını kazanan öğrencilerin 100 TL olan harç masraflarını karşılayan hediye çeki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından öğrencilere teslim edildi.

Daha sonra vatandaş ve protokolün hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER