banner651

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN, OKUR- YAZAR BULUŞMASI

Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Okur-Yazar Buluşuyor Projesi” kapsamında öğrenciler, yazarlarla buluşuyor.

 ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN, OKUR- YAZAR BULUŞMASI

 ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN, OKUR- YAZAR BULUŞMASI

  Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Okur-Yazar Buluşuyor Projesi” kapsamında öğrenciler, yazarlarla buluşuyor.

  Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara karşı aidiyet duygusu kazanmaları ve daha fazla ilgi duymaları amacıyla Onikişubat Belediyesi tarafından uygulanan okur- yazar buluşması öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

  Okur- Yazar Buluşuyor Projesi kapsamında eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu ile Mükrime Hatun Meslek Lisesi ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri, Onikişubat Belediyesi aracılığıyla buluştu.

  Renkli görüntülere sahne olan okur-yazar buluşmasında, öğrencilere okumanın değerini ve önemini anlatan eğitimci-yazar Vakkasoğlu, öğrencilere hitap etti ve şunları dile getirdi:

 “Heyecan verici bir faaliyetin içerisindeyiz. Ben tam 50 yıldır hasretini duyduğum bir güzelliği paylaşıyorum sizlerle. Nedir o güzellik;  gençlerimize önem verelim. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Ülkemizin ve bütün müslümanların geleceğidir. Bütün dünyanın geleceği, insanlığa insanlık öğretecek bir medeniyetin geleceğidir. Gençler, bunlara eğitelim derdik. Sizin farkınıza vardılar. Sizi anladılar. Anlayınız var bu çok önemli. Bu öneme sizde farkına varmanız lazım. İçinizden kim olursa olsun, kendisini yalnız hissetmemeli, ben kimim ki ben neyim ki dememeli, ben ne işe yararım ki diye bir ümitsizliğe kapılmamalı. Şimdi yeniden kendimizi hepimiz yeniden keşfediyoruz. Bu ülkeye yeniden nasıl sahip çıkacağımızı farkediyoruz. Bu heyecan verici bir şey değil midir sizce? Bizim imkanımız yoktu, fırsatlar yoktu, okulumuzda belediyenin bir faaliyeti olmazdı, olsa da şaşırırdık. Ama şimdi kültürel bir belediyecilik, önem veriyorlar, diyorlar ki: “bizim kaldırımdan da, park bahçeden, kanalizasyondan da önce genel görevimiz bu gençlerin gönüllerine hizmet etmek.” Sizin gönüllerinizi bir bahçeye çeviriyorlar. Gönülleriniz şen olsun. Geleceğe umutla bakın, kendinizi keşfedin. Siz herhangi bir varlık değilsiniz. Kendinizi o hale düşürmeye de sizin hakkınız yok.” sözleriyle gençleri bilinçli ve hedefleri doğrultusunda ilerlemeleri yönünde nasihatlerde bulundu.

  Program, soru-cevap bölümü ile son buldu. Vakkasoğlu, öğrencilerle söyleşi yaparak, okumanın ve yazmanın önemi hakkında yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER