banner675

KURAN BÜLBÜLLERİ

ZEYTİN ILICASI YATILI KUR'AN KURSU HAFIZLIK EĞİTİMİNE BAŞLADI…

KURAN BÜLBÜLLERİ

 Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Şehir merkezine yaklaşık 70 km olan termal tesislerin bulunduğu Zeytin Ilıca kasabasında bu yıl eğitim ve öğretime başlayan yatılı Kur'an kursu öğretimine devam ediyor. 

Metropol Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Kur'an kursunu ziyaret etti ve öğrencileri motive edici konuşmalar yaptı. Müftü Demir ayrıca kursun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Müftüsü Abdullah Demir, gayretli ve fedakâr Kur'an kursu Öğreticileri, Nurhan Çardaklı, Muhlise Şişman ve Emine Avcıdan öğrenciler hakkında bilgi aldı.
Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı 8 adet Yatılı Kur'an Kurslarında 246 kız 186 erkek olmak üzere toplam 432 öğrenci Hafızlık eğitimi alıyor.
Ilıca kasabasında 32 yatılı öğrenci hafızlık eğitimi yaparken, 32 adet de gündüzlü kasaba halkının kadınlarından oluşan toplam 64 öğrencinin eğitim gördüğü belirtiliyor.
 Kurs binamız K.Maraş İl Müftüsü Muhammed Gevher'in gayretleriyle Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş şubesi, Büyükşehir belediyesi, Kasaba Camilerinin İmam Hatiplerinden başta Mehmet Balcı, Ekrem Avcı olmak üzere diğer görevlilerimizin ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapıldığı, Ayrıca büro malzemeleri ve binanın Kalan eksikleri, kalorifer Teşkilatı Onikişubat Belediyesince yaptırıldığı bildirildi. 
Kur'an Kursu binasında Derslikler, Yemekhane, Yatakhane, mescid, dinlenme odaları gibi bölümler bulunuyor. Öğrenciler ise modern bir kursa kavuşmanın sevincini yaşıyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685