banner651

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK:

“MİLLET OLABİLMENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜ BAYRAKTIR”

 ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK:
ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK:

“MİLLET OLABİLMENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜ BAYRAKTIR”

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, millet olabilmenin en önemli sembolünün bayrak olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek, 28 Kasım Bayrak Olayı’nın 96. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Her ferdiyle, vatan, dil ve kültür gibi kavramlarla birlikte bayrak sevgisini ruhunun derinliklerinde hisseden insan topluluklarının ancak millet olma şuuruna erişebileceğini ifade eden Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:



“Kahramanmaraş tarihinin en önemli günlerinden biri de hiç kuşkusuz 1919 yılının 28 Kasım’ıdır. Yüzyıllar boyunca kalesinde dalgalanan aziz bayrağını o gün burçlarda göremeyen kahraman, Maraş halkı adeta kahrolmuştur. Ancak Avukat Mehmet Ali Bey’in hitabı, Rıdvan Hoca’nın hutbedeki sözleri, ecdadımızı bir kez daha bayrak aşkı etrafında kenetlemiş, mübarek bayrağımız yeniden kalemizde dalgalandırılarak, Cuma namazı da gölgesinde eda edilmiştir.

Dolayısıyla bayrak sevgisi bir başkadır Kahramanmaraş’ta ve ay yıldız bir başka nazlı dalgalanır kale burçlarımızda…

Bu vesileyle şunu da belirtmekte fayda var. Malum olduğu üzere ülkemiz yine zor bir sürecin içerisinden geçiyor. Dört bir yanı ateş çemberi olan güzel Türkiye’mizin huzur ve güveni için bir ve beraber olmaya iri ve diri olmak zorundayız. Yani bu ülkenin evlatları olarak hepimizin ortak paydası vatan ve bayrak sevgisi olmalıdır.

Bu anlamlı günde, Avukat Mehmet Ali Kısakürek Bey ve Rıdvan Hoca olmak üzere, Arslan Bey’i, Sütçü İmam’ı, Mıllış Nuri’yi, Çuhadar Ali’yi ve tüm milli mücadele şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman şehrimizin güzel insanlarına esenlikler diliyorum.”

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER