banner651

ÖĞRENCİLERİN TEK ADRESİ KİTAP KAFE İLE KIRAATHANE OLDU

ÖĞRENCİLERİN TEK ADRESİ KİTAP KAFE İLE KIRAATHANE OLDU

ÖĞRENCİLERİN TEK ADRESİ KİTAP KAFE İLE KIRAATHANE OLDU

ÖĞRENCİLERİN TEK ADRESİ KİTAP KAFE İLE KIRAATHANE OLDU

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nin bölgesine kazandırdığı kitap kafe ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projesi kıraathane, yaz aylarında öğrencilerin tek adresi oldu.



Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kitap kafe ve kıraathanenin bir çok özel kültürel faaliyete imza attığını kaydetti. Değerli kültür ve sanat insanlarının bu özel mekanlarda misafir edildiğini kaydeden Başkan Okay, bunun yanı sıra öğrencilerin ders çalışma ve dinlenme alanı olarak da kıraathane ve kitap kafeyi tercih ettiğini söyledi.



Sosyal ve kültürel konuda bir çok yeni projeye imza attıklarını aktaran Başkan Okay, kitap kafenin bu ilklerden biri olduğunu söyledi. Konsept ve mimari açıdan bölgede bir ilk olduğunu aktaran Başkan Okay, bu özelliğiyle kitap kafenin öğrenci çektiğini anlattı. Başkan Okay, "Tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu nedenle özellikle kültürel açıdan ilçemizi daha da zenginleştirmek ve mevcut zenginliklerimizi ortaya çıkarmak adına bir çok çalışma yapmaktayız. Bunlar arasında öğrencilerimizin faydalanabileceği çalışma alanları oluşturmak da geliyor. Bu kapsamda ilk olarak kitap kafe projesini hayata geçirdik. Bu projelimiz farklı mimarisi ve üzerinde barındırdığı anlamlar nedeniyle halkımız tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle öğrenciler ders çalışmak ve değerli kültür adamlarımızın kitaplarını okumak için kitap kafeyi kullanıyor. Biz bu örnek projeleri ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın istifade edeceği kültürel alanlar yapmayı sürdüreceğiz" dedi.



Gündüz vakitleri kitap okuyarak geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, buradan aldıkları emanet kitapları gece demokrasi nöbetinde okuyarak zamanlarını geçirdiklerini ifade ederek, bu fırsatı kendilerine sunan Belediye Başkanı Okay'a teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 05:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER