banner651

OĞLUNA SAKSAFON ÇALMAYI ÖĞRETTİ

KALİFİYE MÜZİSYEN İHTİYACINI KARŞILAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

OĞLUNA SAKSAFON ÇALMAYI ÖĞRETTİ

 Kahramanmaraş  Büyükşehir Belediye Bandosu'nun şefi 55 yaşındaki Mehmet Ünlü, taleplerimiz karşılandığı takdirde daha güzel işler yapacaklarıın söyledi. 

Kahramanmaraş  Büyükşehir Belediye Bandosu'nun 30 yıldır şefliğini yapan 55 yaşındaki Mehmet Ünlü, ihtiyacı olan kalifiye müzisyeni bulamayınca, 25 yaşındaki oğlu Yakup Ünlü'ye saksafon çalmasını öğreterek ekibe dahil etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Bandosu, yarım asrı aşkın süre önce askeri olarak kurulduğu günden bu yana kentte resmi bayram, açılış ve törenlerin yanı sıra cenaze merasimlerinde de geniş repertuvarla görev yapıyor. Mehmet Ünlü'nün şefliğini yaptığı 20 kişilik üflemeli ve vurmalı enstrümanların yer aldığı bando, mesleğe olan ilgisizlik nedeniyle kalifiye müzisyen ihtiyacını karşılamakta güçlük çekiyor. Bando şefi Mehmet Ünlü, ihtiyacı olduğu kalifiye müzisyeni bulamayınca meslek sevgisini oğlu Yakup'a aşılayarak bando bünyesine dahil etti. Alto saksafon çalan Yakup Ünlü, Mehmet Ünlü'nün yönetimindeki bandoda baba mesleğini icra ediyor.
Mehmet Ünlü, bandonun babadan oğula devam edecek meslek haline dönüşecek gibi göründüğünü belirterek, ihtiyaçlarının tamamlanması halinde daha iyi çalışmalar sergileyeceklerini söyledi. Ünlü, bandoda görev yapanların eğitilerek ekibe dahil edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Açılışlarda, törenlerde, resmi bayramlarda, etkinliklerde hatta cenaze merasimlerinde işimizi severek yapıyoruz. Günlük mesaimiz var. Çalışmalarımıza sabah sporumuzla başlıyoruz sonra da ses çalışması, nefes açma ve marşlarla sürdürüyoruz. Bandomuz şu anda 20 kişiden oluşuyor ama personel anlamında eksiğimiz çok. Arkadaşlarımız 2'şer kişilik görev yapıyor. Tabi eksiğimiz tamamlandığı zaman çok daha iyi şeyler hazırladık. İnşallah taleplerimiz karşılandığı oranla güzel şeyler yapacağız. Belediye bandolarının kaynağı, askeri bandolar olduğundan dolayı şuan için süre kısıtlılığından dolayı yetişmiş bando elemanı alma şansımız olmuyor. Şu anda görev yapan arkadaşlarımızı bando okulundaymış gibi yetiştirerek bandoya kazandırdık. Bizim kaynağımız artık maalesef olmadığı için kendimiz yetiştirme yoluna gidiyoruz. Benim baba mesleğim değil ama sanırım bundan sonra baba mesleğine gidecek. Benim gibi diğer arkadaşların da evlatları bu işi gönüllü olarak yapacaklar. İnşallah bu babadan oğula devam edecek bir meslek gibi görünüyor."
Bandoda alto saksafon çalan Yakup Ünlü ise babasıyla aynı işte çalışmanın zorlukları olduğunu kaydederek, "Babamla birlikte bandoya gelip gidiyordum. Babamın sayesinde öğrenerek bandoya girdim. Baba oğul aslında aynı iş yerinde pek olmuyor ama diğerlerine kıyasla ben daha zorluk çekiyorum. İdare etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER