banner651

OFFROAD’CULAR KİLİS’TEN ÇİFT ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜ

OFRROAD YARIŞLARINA 18 İLDEN 23 SPOR KULÜBÜ VE 200’Ü AŞKIN ARAÇ KATILDI

OFFROAD’CULAR KİLİS’TEN ÇİFT ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜ











OFFROAD’CULAR KİLİS’TEN ÇİFT ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜ

Bu hafta sonu Kilis’te düzenlenen 1. Offrad Şenliklerine Kahramanmaraş çıkartma yaptı.

Kahramanlar Offroad Kulübü’nden Pilot Hakan Yatalakoğlu ve copilot Metin Okumuş 2 dakika 9 saniyelik derecesi ile S2 Klasmanında, S1 Klasmanında ise yine Kahramanlar Offroad’tan Pilot Alaattin Yorulmaz copilot eşi Fatma Şahin Yorulmaz ile 2 dakika 13 saniyelik dereceleriyle birinci olarak kupaları aldılar.


Bayanlar Kategorisinde Kahramanlar Offroad Spor Kulübü’nden Fatma Şahin Yorulmaz ise çok iyi başladığı yarışta aracında yaşadığı küçük bir arıza nedeniyle podyumu az bir farkla kaçırdı. 


Kilis 1. Ofrroad yarışlarına 18 ilden 23 spor kulübü ve 200’ü aşkın araç katıldı. Kahramanmaraş’ı temsilen Kahramanlar Offroad, Elbistan Eloff  ve Ottoman Motor Sporları Kulübü de 23 araç ve 60 sporcu ile katıldılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un tüm sporculara başarı mesajı iletildi.


Öte yandan Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, bu yıl ilkini düzenledikleri offroad yarışlarını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş bunu uluslararası hale getirdi ve şehrin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Biz de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz gibi bu yarışları gelenekselleştireceğiz ve uluslararası boyuta taşıyacağız. Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a da buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahramanlar Offroad Spor Kulübü Başkanı Sinan Bağdatlı ise; “Güzel şehrimizi daha önce diğer kulüplerimizle el ele vererek ülkenin birçok şehrinde ve yurtdışında temsil etmek adına binlerce km yol katettiklerini ve Kilis’ten de çift şampiyonluk çıkararak eli boş dönmemenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Tüm kulüplerimizin aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ve aktif arama kurtarma hizmeti olarak Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kurulan AKMOD’un ekipleri ile amatör ruhu yaşadıklarını belirten Başkan Bağdatlı bu gibi organizasyonlarda kazanılan kupalar Kahramanmaraş’ın apoletlerine bir yıldız olarak eklenmiştir diyerek açıklamasını tamamladı.

Ottoman Motor Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Ahsen Gürpınar ise araçlarında bazı teknik problemlerden dolayı şansızlık yaşadığını, ancak kulüplerin elele vererek Kahramanmaraş’ın tanıtımı için verdikleri çabadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek: “biz ‘herşey kahramanmaraş için’ sloganını her zaman kendi gücümüz ile yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yarışta Elbistan Eloff Kulübü üyesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi Turgut Akbaş da yarışa büyükşehir belediyesi adına katılmıştı. Ancak aracın parça kırması sonucu yarışı tamamlayamadı.

Turgut Akbaş açıklamasında:  “Kahramanmaraş Büyükşehir adına yarışmak gerçekten gurur verici başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Kupa hedefimiz vardı ancak talihsizlikler neticesi olmadı. Ben kulübüm ve kendi adıma söz veriyorum, bundan sonraki ilk yarışta kazanacağım kupa Büyükşehir’e gelecek ve müzemizde gururla sergilenecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER