ODUN VE KÖMÜR SOBADAN ÖNCE CEPLERİ YAKIYOR

Bir anda bastıran soğuk hava tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kendi hissettirmeye başladı. Soğukların başladığı şu günlerde en çok ihtiyaç duyulan, odun ve kömür fiyatları vatandaşların ceplerini yakacak gibi duruyor.

ODUN VE KÖMÜR SOBADAN ÖNCE CEPLERİ YAKIYOR

Kahramanmaraş’ta toptancılar çarşısı alt kısmında bulunan odun ambarı olarak bilinen, odun ve kömür satışı yapılan iş yerlerini gezdik. Odun ve kömürün piyasasını tuttuk. Vatandaş fiyatlardan dertli esnaf ise satışın olmamasından dertli.

Soğuk havaların kendi hissettirdiği şu günlerde, odun ambarlarında Balbaba Ticaret sahibi Yaşar Balbaba ile görüştük odun ve kömür piyasasını konuştuk. Balbaba; Kahramanmaraş’ta odunun az olması sebebiyle şehir dışından odun ve kömür getirip sattıklarının altını çizerek, “Şuanda Çam odunun ton fiyatının 280 ila 290 lira arasında satılıyor. Geçtiğimiz yıl bu fiyat 230 ila 240 lira arasında satılıyorduk. Kömür fiyatı ise döviz üzerinden yapılmakta 1 ton kömürün fiyatı eğer peşin alınırsa 250 dolar civarında satılmaktadır. Eğer vadeli alınırsa buna birde vade farkı ekleniyor. Havalar soğumaya başladı, ancak hala satışlarda bir hareketlilik yok. Doğalgaz gelmesiyle birçok ev doğalgazla ısınmaya başladı. Bu yüzdende odun ve kömür satışları gözlü görülür derecede azaldı. Vatandaşlar fiyatlardan yakınıyorlar. Geçtiğimiz yıl sattığımız fiyattan biz alamıyoruz artık, odunu ve kömürü bizlerin yaptığı bir zam değil. Arz talep meselesi eğer arz çok olursa fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER