banner675

MUHTARLAR ÇELENK SUNDU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizesiyle gerçekleştirilen tören Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

MUHTARLAR ÇELENK SUNDU

MUHTARLAR ÇELENK SUNDU
 Kahramanmaraş’ta görev yapan muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir ilki gerçekleştirerek Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizesiyle gerçekleştirilen tören Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Bandosunun hazır olduğu törene Vali Yardımcısı Bayram Öz, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Muzaffer Türk ve merkez ilçe muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ramazan Gürbak, Resul Aslanhan ve Mehmet Yanık, muhtarları temsilen Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Çelenk sunumunun ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Altuntel, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini ifade ederek: “İçişleri Bakanlığımız tarafından 2016/21 nolu genelge ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir.

19 Ekim’in Muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829’dan bu yana faaliyetleri sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan işlerinde aracı olurken, diğer yandan çağdaş yönetim anlayışının bir parçası olmuştur.

Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürütüyoruz. Bu hizmetleri yürütürken bizlere desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, ilçelerimizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından muhtarlar Büyükşehir Belediyesi tarafından Çınarkasrı’nda kahvaltıda bir araya geldiler.

Çınarkasrı’nda gerçekleştirilen kahvaltıya muhtarların yanı sıra Vali Yardımcısı Bayram Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay katıldı.

Burada muhtarlar adına Ramazan Gürbak, Resul Aslanhan ve Yaşar Altuntel birer konuşma yaparak günlerini kutlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Muhtarlardan sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, muhtarlık müessesinin çok önemli bir yer olduğuna işaret ederek: “Ülkemizde muhtarlık müessesesi çok önemli bir kurumdur. Biz yerel yönetimlerin yardımcı organımız, elimiz, gözümüz kulağımızdır. Seçilmiş insanların güçlü olduğu Türkiye’mizde 15 Temmuz gecesi milli iradeye bir saldırı yapılmış ve hain Fetöcüler, seçilmiş insanlarımıza bilhassa da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına kast etmişlerdir. Milletimiz bu hain Fetöcülere karşı meydanlara inerek gücünü göstermiş, seçtiği , yetki verdiği insanlara sahip çıkmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlık müessesine o kadar çok önem vermektedir ki ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızı ağırlamıştır.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan iki muhtarımıza ve diğer şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık ve sıhhatler diliyorum. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü en halisane duygularla kutluyor, hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685