banner675

MUHARİP GAZİLER GÖREVE HAZIR

84"LÜK GAZİDEN ÇAĞRI: "GÖREVE HAZIRIM"

MUHARİP GAZİLER GÖREVE HAZIR

Haber:  Şahin GÖNEN
 Kahramanmaraşlı muharip gaziler, terör örgütü PKK'ya karşı verilen mücadelede yer almak istediklerini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gönderilmek üzere dilekçe yazdılar.

Artan terör olaylarına tepki amaçlı bir araya gelen muharip gaziler, artık bu duruma sessiz kalamadıklarını, gelen her şehit haberinde yüreklerinin yangın yerine döndüğünü belirttiler. Burada elleri kolları bağlı oturmanın kendilerine ağır bir yük olduğunu dile getiren gaziler, bir an önce silah altına alınmak istiyor. Konuyla ilgili açıklama Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tayfun Özbek, bu durumun artık kanlarına dokunduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Son dönemde yoğunlaşan terör örgütü PKK'nın hain ve insanlık dışı,  kalleşçe eylemleri nedeniyle vatan evlatları şehit düşmekte ve onlarca çocuk babasız kalmaktadır.  Türkiye Cumhuriyeti'ni dize getirebileceklerini zanneden bu katillere bir an önce hadleri bildirilmelidir. Bu amaçla etkili sonuç alınacak silahlı bir mücadele esas alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve toprak bütünlüğü her türlü düşüncenin üstündedir. 
Bayrakların inmemesi, ezanların dinmemesi, bu cennet vatanın bölünmemesi için,  biz muharip gaziler olarak herhangi bir şey gözetmeksizin bu hainlerin yok olması için, her an her yerde göreve hazır olduğumuzu beyan ederiz. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılma isteğimiz için yazdığımız dilekçeleri, Genel Kurmay Başkanlığı'na gönderilmek üzere Kahramanmaraş Askerlik Şubesi'ne teslim edeceğiz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." 
84"LÜK GAZİDEN ÇAĞRI: "GÖREVE HAZIRIM"
Kore gazisi olan 84 yaşındaki Hüseyin Tutaş, "yaşım sizi yanıltmasın ben o hainlere karşı aslanlar gibi mücadele ederim" diyerek sözlerine şöyle devam etti
"84 yaşındayım ama yüreğimdeki vatan millet aşkıyla, o vatan hainlerine karşı mücadelede etkin bir şekilde yer almak istiyorum. Artık şehit haberi almaya tahammülümüz yok. Bir an önce bu hainlerin köklerini kazımak lazım. Vatanım için gazi olmak nasip oldu. Fakat gerek görüldüğü takdirde seve seve şehadet şerbetini içmeye hazırım. Şuan göreve çağrılsam koşa koşa giderim. 
Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yollamak üzere, bir dilekçe yazdık. Yazdığımız dilekçede silah altına alınmak istediğimizi belirttik. Bugün dilekçelerimizi Kahramanmaraş Askerlik Şubesi Başkanlığı'na teslim edeceğiz"  
 "SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN YÜZÜNE TÜKÜRMEK İSTİYORUM"
Gazilerden bir tanesinin ilginç bir isteği vardı; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüşmek. 62 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Halil Cihan, isteğini şu sözlerle dile getirdi: 
"Benim her şeyden önce tek bir isteğim var. O da Demirtaş ile yüz yüze gelmek. Sesimi duyan yetkililer bu isteğimi, cumhurbaşkanına, başbakana, meclis başkanına iletsin. Tüm bu terör olaylarının en büyük sorumlulardan biri Demirtaş'tır. Onunla yüz yüze gelip, içimdeki öfke ve nefretle yüzüne tükürmek istiyorum" dedi. Muharip gaziler yapılan basın açıklamasının ardından silahlarla verdikleri görüntülerle, dimdik ayakta olduklarını gösterdiler. Gaziler daha sonra silah altına alınmak için yazdıkları dilekçeleri Kahramanmaraş Askerlik Şubesi Başkanlığı'na teslim etmek üzere Muharip Gaziler Derneği'nden ayrıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685